POD VELOM MISTERIJE Šta se dešava sa prihvatilištem za pse u Maradiku?

Na jednoj od sednica lokalnog parlamenta, šef odborničke grupe Zato što volim Inđiju Petar Filipović uputio je odbornička pitanje u ime građane. Među njima nalazilo se i pitanje o prihvatilištu za pse i zbog čega građanima tamo nije dozvoljen ulaz.

Filipović je odgovor Komunalca u vezi sa tim objavio na svom Fejsbuk profilu.

Odgovor Komunalca

U nastavku objave, Filipović je rekao da je postojao plan za prihvalište, ali da je taj projekat pred sobom imao nekoliko problema.

Radovi u Maradiku jesu započeti u vreme mog mandata, ali nisu dovedeni do kraja kako je u startu bilo zamišljeno zbog toga što je objekat u Maradiku u privatnom vlasništvu i značajnija sredstva zbog toga nisu mogla biti uložena u isti…Zato se i stalo sa projektom sa idejom da opština otkupi čitav prostor i privede ga nameni kako i treba…I nikada nije trebao biti stavljen u tu funkciju jer je u ovom stanju totalno neuslovan…Pored toga usvojena je i odluka o smanjenju populacije napustenih pasa i mačaka, sa kaznenim odredbama za nesavesne vlasnike…Uporedo sa tim u budzetu za 2016. godinu su bila predvidjena sredstva za besplatno čipovanje i sterilizaciju pasa i mačaka na teritoriji čitave opštine…To bi sve bio ozbiljan početak duge borbe ka rešenju ovog problema“, objšanjava Filipović.

(Visited 1,214 times, 1 visits today)