Počinju radovi na dogradnji vrtića “Neven”

U ponedeljak počinju radovi na dogradnji objekta “Neven” Predškolske ustanove “Boško Buha” u Inđiji poručio je Vladimir Gak, predsednik opštine prilikom jučerašnjeg obilaska renovirane kuhinje vrtića u Inđiji.

Na taj način smanjiće se lista čekanja a prema njegovim rečima biće upisano 70 dece.

Kako je istakao predsednik opštine bilo je neophodno završiti projekat i ishodovati dozvole za 4 nova dnevna boravka.

-Imali smo problema sa dokumentacijom, očekujemo do petka da dobijemo građevinsku dozvolu, a od ponedeljka da počnu radovi u „Nevenu“. Radovi će prema našim planovima biti završeni za dvadesetak dana.

Očekujemo da ćemo moći da upišemo oko 70 mališana sa liste čekanja kaže predsednik i dodaje da neće moći sva deca da budu upisana ali da se problem postepeno rešava.

-To su stvari koje se ne mogu završiti za godinu dana. Strateški je trebalo raditi poslednjih deset godina, jer se znalo koliko u toku godine ima dece koja su stasala za vrtić. Dolazimo u situaciju da u dve godine rešimo kapacitet za više od 200 dece navodi Gak i ističe da ne postoje više objekti koji se mogu proširiti.

Kako je poručio prvi čovek opštine prošle godine je događen objekat „Sunce“ sa tri dnevna boravka i u njemu nema više kapaciteta za proširenje.

On je na kraju poručio da će problem smeštajnih kapaciteta dece u potpunosti biti rešen iduće godine izgradnjom novog vrtića, koji će biti kapaciteta za oko 250 mališana.

Novi vrtić će se nalaziti u neposrednoj blizini hrama Cara Konstantina i carice Jelene, gde će takođe prema planu detaljne regulacije, biti izgrađeni kadrovski stanovi za mlade.

Kako je na kraju poručio predsednik, kada bude završen novi vrtić, boravak za svu decu će biti potpuno besplatan.

Preuzeto sa: pazovaindjijavesti.com

(Visited 236 times, 1 visits today)