Počinje treći Međunarodni festival kratkometražnog filma „Short cut“

Treći Međunarodni festival kratkometražnog filma „Short cut“ održaće se 1. i 2. septembra 2018. godine u Inđiji.

Festival će otvoriti dva kratka filma koja su relizovali učenici OŠ „Branko Radičević“ iz Maradika i OŠ „Dušan Jerković“ iz Inđije na temu Dana planete zemlje.

U finalu ovogodišnjeg izdanja Festivala našlo se 30 filmova iz celog sveta na temu turizma, ekologije i života. Publika će u okviru dve festivalske večeri imati priliku da pogleda 18 najboljih ostvarenja, kratke igrane, dokumentarne, eksperimenatalne i animirane filmove.

Kao prateći program Festivala biće organizovana izložba fotografija na slobodnu temu pod naziviom „Objektiv(n)i“ u galerijskom prostoru Kuće Vojnovića. Na izložbi će biti predstavljene fotografije 4 autora iz Inđije i jednog iz Ukrajine. Festivalski žiri i ove godine dodeliće prve nagrade u sve tri filmske kategorije, Gran Pri festivala kao i specijalnu nagradu za poseban utisak. Organizator festivala je Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“ iz Inđije uz podršku opštine Inđija, Turističke organizacije opštine Inđija i Kulturnog centra, a festival će biti organizovan na letnjoj pozornici pored Kuće Vojnovića u Inđiji.

Kuća Vojnovića
1. i 2. septembar

Više informacija na www.shortcutfest.net

(Visited 50 times, 1 visits today)