POČINJE ČIŠĆENJE DEPONIJA: Postavljanje kamera trajno rešenje

Tokom naredne nedelje počinje čišćenje svih divljih deponija na teritoriji inđijske opštine poručili su nadležni. Kako je istakao predsednik opštine Vladimir Gak nakon naredne sednice SO Inđija na kojoj treba da se nađe i rebalans budžeta, biće nabavljen video nadzor za nekoliko najkritičnijih lokacija.

-Imamo ideju da postavimo kamere na određenim mestima, kako bi komunalna inspekcija mogla da radi i podsnosi prekršajne prijave protiv počinilaca. Nadam se da ćemo uspeti u našoj nameri kako bismo zaštitili životnu sredinu, ali bez obzira apelujemo na građane da ne odlažu otpad na nepredviđenim mestima ističe Gak i kaže da su poslednji zabeležen slučaj imali u Jarkovcima gde je jedan meštanin ostavio otpad na obali jezera.

-Divlje deponije izuskuju ogromne troškove lokalnoj samoupravi, a za njihovu sanaciju potrebna su velika sredstva sa kojima bismo mogli uraditi mnogo korisnije stvari. Nadam se da ćemo postavljanjem video nadzora napraviti pomak i pokazati da smo istrajni da trajno rešimo ovaj problem.

Kako je na kraju istakao predsednik, u narednom periodu će početi uređenje parka u Novosadskoj ulici na lokaciji ka Lejama. Uređenje će podrazumevati sređivanje pešačkih staza, postavljanje klupa, javne rasvete i dečijeg mobilijara.

-Ono na čemu ću insistirati u narednom periodu biće pošumljavanje inđijske opštine, kako bi obnovili zelene površine i imali lepšu i zdraviju sredinu rekao je predsednik.

Govoreći na temu čišćenja divljih deponija direktor JKP „Komunalac“ Dušan Lemaić je naglasio da će desetak lokacija na kojima se stvaraju divlje deponije biti očišćeno prema planu i programu ovog javnog preduzeća.

-Krenućemo od divlje deponije u Novim Karlovcima gde imamo veliko smetlište i gde ćemo angažovati dodatnu radnu snagu. Sa prolećnim radovima, pogotovo u vikend naseljima, povećava se i količina otpada, te je potrebno sprovesti čišćenje. Kada je reč o gradu krećemo u ponedeljak sa Golubinačkom ulicom kod stočne pijace a potom nastavljamo radove i na drugim mestima gde je to neophodno ističe Lemaić.

Izvor: pazovaindjijavesti.com

(Visited 149 times, 1 visits today)