Počinje četvrti „Šekspir festival“ u Čortanovcima

Čortanovci: Četvrti „Šekspir festival“

Četvrti „Šekspir festival“ u Čortanovcima biće održan od 30. juna do 05. jula u Vili Stanković. I ove godine , u autentičnom ambijentu, kraj Dunava biće prikazane savremene svetske produkcije rađene po delima Vilijema Šekspira. Danas je održana konferencija za novinare na kojoj je bilo reči o programu festivala.

Sa skromnijim budžetom i ove godine, četvrti po redu „Šekspir festival“ biće održan u nesvakidašnjem ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima. U susret Festivalu održana je i konferencija za novinare na kojoj je bilo reči o programu. Festival će 30. juna otvoriti Šabačko pozorište sa predstavom „Perikle“ u režiji Nikite Milivojevića, koji je ujedno idejni tvorac i organizator Festivala.

Iako je izostala podrška resornog republičkom Minitsratva i pokrajinskog sekretarijata, ipak Opština Inđija prepoznala je važnost postojanja i kontinuiranog održavanja „Šekspir festivala“, o čemu je govorio predsednik Opštine Vladimir Gak.

Pored predstave „Perikle“, ljubitelji lika i dela Vilijema Šekspira uživaće u još dve predstave. 01. jula u Vili Stanković biće odigrana predstava „Henri V2 , gostovanje iz Velike Britanije i u nedelju , 02. jula nastupiće Tang Shu-wing Theatre studio iz Hong Konga, koji će na kineskom jeziku odigrati „Makbet“. Kao i svake godine uz glavni, predviđen je i bogat prateći program na „Šekspir festivalu“ koji počinje 30. juna i traje do 05. jula.

Preuzeto sa: radiosrem.rs
(Visited 83 times, 1 visits today)