Otvaranje izložbe radova Nebojše Lazića „Papirne pulpe“

U petak, 17. novembra u 19.00 sati, u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića, Cara Dušana 3, biće otvorena izložba radova Nebojše Lazića „Papirne pulpe“.

U pitanju je grupa radova rađenih u tehinici livene papirne pulpe i ručno pravljenog papira različitih dimenzija.
Kroz svoj rad Nebojša Lazić istražuje formalne kvalitete geometrijske apstrakcije i mogućnosti prikaza koji se konstruktivno pokreće klasičnim crtačkim procesom, a potom se strukturira u različitim tehnikama razlivanja papirne pulpe i ručno pravljenog papira.

Nebojša Lazić (1965), diplomirao (1992) i magistrirao (1996) na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu – odsek grafika, u klasi prof. Biljane Vuković.

Dve godine specijalizirao na Tamarind institutu za litografiju pri Univerzitetu Novi Meksiko (SAD) i stekao zvanje Master Printera. Tokom decenije boravka u Njujorku (1995-2006), Lazić je osnovao profesionalni litografski studio. Učestvovao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja u zemlji i inostanstvu: Prva nagrada za grafiku, 1. Međunarodno bijenale male grafike, Muzej slikarstva i skulpture, Istanbul, 2004; Stipendija Master Printer program, Univerzitet Novi Meksiko, SAD, Tamarind institut, 1994; Stipendija Profesionalni štamparski program, Tamarind institut, Univerzitet Novi Meksiko, SAD, 1993; Nagrada za grafiku, 6. Bijenale studentskog crteža i grafike, Novi Beograd, Dom kulture Studentski grad, 1993; Nagrada za grafiku – Perspektive, Galerija Andrićev venac, Beograd, 1992; Nagrada za grafiku iz fonda Petar Lubarda, Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, 1992; Nagrada za grafiku na 4. godini studija, Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, 1991.

Do sada je održao devetnaest samostalnih i devet autorskih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Docent je na predmetu Grafika Akademije klasičnog slikarstva i Univerziteta EDUKONS Sremska Kamenica i stručni saradnik Katedre za crtanje Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Izložbu možete pogledati do 29. novembra, radnim danima u periodu od 10.00 do 19.00 sati.
Ulaz na izložbu je slobodan.

Preuzeto sa: kcindjija.com

(Visited 113 times, 1 visits today)