OKUPILI SE UPRKOS KIŠI Plaše se za svoje živote, traže ležeće policajce; na skup došao i lokalni odbornik

Oko 20 građana Sremske i Vinogradarske ulice okupilo se na uglu te dve ulice ne bi li iskazali svoju zabrinutost zbog veoma opasne raskrsnice na kojoj se u poslednjih nekoliko meseci dogodilo nekoliko saobraćajnih nezgoda.

ПЛАШЕ СЕ ЗА СВОЈ ЖИВОТ✊🏼Тамо смо где одборници и треба да буду. На терену са грађанима којима служимо.💦Ни киша, ни…

Objavljuje ГрађанИНSrijeda, 5. kolovoza 2020.

Prema njihovim rečima, ova raskarsnica predstavlja pravi ruski rulet.

Molite Boga kada prolazite ovom raskrsnicom. Sremska ulica je dugačka, i kada se zalete od kraja, to izgleda veoma jezivo. Već dugo apelujemo da se stave ležeći policajci ali uzalud. Ukoliko se ne reši problem uskoro, počećemo da pišemo peticiju, a sledeći put će nas biti 5 puta više“, zabrinuto nam je rekla jedna od okupljenih, koja se na kraju pita da li neko treba da nastrada pa da se ova raskrsnica postane bezbednija.

Image may contain: 3 people, child, tree and outdoor
foto: pokret GrađanIN

Na skup je došao i novoizabrani lokalni odbornik Strahinja Jovanović. Član pokreta GrađanIN ističe da je obaveza svakog odbornika da bude na terenu sa građanima.

Građani Sremske i Vinogradarske nedeljama ukazuju na ovaj problem. Moja obaveze je da njih saslušam i da to njihove zahteve i da ih prenesem nadležnima. Mnogo građana se žali na bahate vozače, ali treba biti realan i reći da se ležeći policajci ne mogu postaviti u svakoj. Baš pre nekoliko dana, moje komšije su mi tražile isto, ali nije za očekivati da se postavi ležeći policajac u tako kratkoj ulici“, objašnjava Jovanović, i poziva i ostale građane da se organizuju kada imaju neki problem.

Image may contain: 3 people, people standing and outdoor

Na raskrsnici ove dve ulice urađene je kompletna horizontalna i vertikalna signalizacija, ali se u pokazalo da ni to nije dovoljno, te zbog toga građani zahtevaju da se postave ležeći policajci.

Kao primer navode, da u Staroj Pazovi u ulicama u kojima nema vrtića i škola postoje ležeći policajci.

(Visited 1,515 times, 1 visits today)