ODLUKA KOJU SU SVI IŠČEKIVALI Poznato šta će biti sa prvenstvom Srbije, i da li će Inđija igrati u Superligi

Dileme više nema: Superliga Srbije nastavlja se 30. maja! Lopta će se ponovo zakotrljati po terenima širom zemlje, naravno, bez prisustva publike.

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije doneta je očekivana odluka, za koju je glasala većina klubova: igraće se još samo četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Poslednja runda takmičenja biće 20. juna.

Isto važi i za Prvu ligu Srbije: još četiri kola će biti odigrana i biće proglašen kraj sezone. S obzirom na to da je samo šest bodova razlike između šest prvih timova na tabeli, očekuje nas neizvestan finiš u borbi za prva dva mesta.

Međutim, zasad je ostalo otvoreno pitanje oko ispadanja i promocija, odnosno oko širenja liga. Do sada je bilo na snazi da prva dva tima Prve lige Srbije idu direktno u viši rang, a da će treći i četvrti igrati baraž sa 15. i 16. iz Superlige. Taj stav danas nije potvrđen, već će se o tome raspravljati na narednoj sednici Izvršnog odbora.

Prema poslednjim informacija, liga će biti proširena što znači da će FK Inđija i naredne sezone igrati Superligu!

Što se tiče Kupa Srbije, tu promena neće biti. Igraće se sva tri preostala kruga, s tim što se od ove sezone i polufinale igra na jednu utakmicu, a ta odluka je doneta pre početka sezone. Finale Kupa Srbije igraće se 24. juna i to će biti poslednja utakmica u sezoni. Nakon toga sledi nova pauza do početka narednog šampionata.

(Visited 515 times, 1 visits today)