Od Beške do N.Karlovaca: Auto-putem ili obilaskom?

Iako ih deli svega desetak kilometara sela Beška i Novi Karlovci su sve dalji jedno od drugog. Sedamdesetih godina prošlog veka se između njih isprečio autoput, a od pre par godina i naplatne rampe na prilazima tom autoputu. Šta je jeftinije za dolazak iz jednog sela u drugo: Ići auto-putem koji se plaća i na toj kratkoj relaciji, ili obilaziti lokalnim putevima?

Nekada su se momci iz Beške udvarali devojkama iz Sasa, a da do njih su dolazili peške, dok ima i onih koji su ovu relaciju prelazili zaprežnim kolima. I dok pojedini Beščani do Novih Karlovaca i danas idu preko Inđije ili Krčedina, drugima je auto-put rešenje.

Iako ova sela pripadaju Opštini Inđija, od Beške do Novih Karlovaca proteže se autoput, a ukoliko Novokarlovčani do svojih rođaka u Bešku ne žele da idu zaobilaznim putevima, moraju platiti putarinu.

Ukoliko se odlučite da od Beške do Novih Karlovaca idete preko Inđije, nećete morati da izdvojite 30 dinara za putarinu, ali će vas to koštati litar i po goriva sa kojim ćete preći deonicu od 20 kilometara.

Ako se pak odlučite da idete auto-putem, plaćate putarinu, ali ćete uštedeti na vremenu, jer će vaše vozilo preći svega 12 kilometara, a potrošićete manje od litar goriva.

Iako među meštanima ova dva inđijska sela ima dileme, računica je jasna: put od Beške do Novih Karlovaca preko Inđije košta 200 dinara, dok će vas vožnja auto-putem sa sve putarinom koštati 116 dinara.

Preuzeto sa: rtv.rs

(Visited 240 times, 1 visits today)