NOVI ROMAN Ljiljana Šarac vas poziva na promociju romana „Zid tajni“

Princeza Jelena Karađorđević, naslednica je dve kraljevske loze, srpske Karađorđević i crnogorske Petrović, udata za naslednika ruske carske loze Romanov, žena visoke duhovne moći, stvaralačkog duha, požrtvovana i plemenita.

Kada mlada žena Lidija Živković slučajno pronađe dnevnik princeze Jelene Karađorđević u svojoj kući na Zvezdari, počinje nestvarna priča o prijateljstvu, porodici, ljubavi, usponima i padovima, nadanju i stradanju.

Radnja romana iz Beograda prelazi na Cetinje, Tasos, u Sankt Peterburg, teče u nekoliko vremenskih ravni, smenjuju se brojni istorijski i književni likovi. Pored savremenog lika Lidije, obhrvane brigama zbog opake bolesti i preispitivanjima i promenama izazvanih razvodom braka, romanom ipak dominira princeza Jelena Karađorđević, jedinica ćerka kralja Petra I Karađorđevća, o čijem životu smo ostali uskraćeni za obimnije istorijske podatke.

Predstavljanje novog romana Ljiljane Šarac „Zid tajni“ organizuje Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, u četvrtak, 17. maja 2018. godine, sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti autorka, čiji je ovo treći roman, odlomke iz romana čitaće Andrea Živković-Muškinja, a moderator je Vesna Stepanović.

(Visited 120 times, 1 visits today)