Novi mobilijar i veća bezbednost dece u vrtiću “Neven”

Mališani koji borave u vrtiću „Neven“ u Inđiji od nedavno imaju bolje uslove za boravak, jer su završeni radovi na postavljanju novog mobilijara za igru.

Uporedo sa ovim radovima završena je i ograda oko objekta, koja nikada pre nije postojala u vrtiću. Objekat je danas posetio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, kako bi ujedno najavio dogradnju i proširenje vrtića, u kojem će biti upisano još 80 mališana sa liste čekanja.

-Zaista mi je veliko zadovoljstvo što imam priliku da obiđem sve ono što je urađeno u objektu „Neven“ u Inđiji. Najpre novi mobilijar za naše mališane koji je daleko bolji i kvalitetniji od prethodnog, a potom i ograda koja nikada nije postojala u ovom objektu. Trudimo se da deci obezbedimo samo najbolje, ne postoji alternativa i na njima ne smemo štedeti. Pitanje ograde je zaista bilo problematično najmanje 10 godina unazad u ovom objektu. Poznato je da su nesavesni pojedinci ostavljali smeće, uništavali imovinu vrtića i neprimereno se ponašali. Sada smo i taj problem rešili. Ograda je celosti urađena, naša deca su sada u potpunosti bezbedna, jer neće više biti noćnih ulazaka. Čak je jedan ključ ostaljen policijskim službenicima koji će noću moći da obiđu objekat kada je to potrebno ističe Gak.

Vrednost radova na postavljanju ograde iznosi 1,6 miliona dinara, dok je nabavka novog mobiljara koštala 2 miliona dinara.

-Ono što je važno napomenuti jeste da za nekoliko dana počinju radovi na proširenju objekta koji će biti završen u najkraćem roku. Dobićemo dva potpuno nova dnevna boravka, čime će se steći uslovi za upis 80 mališana i na taj način smanjiti listu čekanja, kaže Gak.

Na kraju razgovora predsednik je podsetio da je dokumantacija za izgradnju potpuno novog vrtića u završnoj fazi.

Radovi će početi u martu 2019. godine, a objekat treba da bude završen najkasnije do jeseni. Na taj način rešiće se problem liste čekanja, a prema rečima predsednika boravak u vrtiću će biti potpuno besplatan.

Kako je istakla direktorica PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja, intenzivno su radili na opremanju svih objekata na teritoriji opštine.

-Potpuno smo opremili naš centralni objekat „Sunce“, zatim objekte u Krčedinu i Čortanovcima, gde je takođe postavljen novi mobilijar.

-Sada je na red došao i ovaj objekat u koji smo postavili sprave koje su u potpunosti prilagođene uzrastu dece. Osnovni akcenat stavljamo na bezbednost i zdravlje naše dece, dok sa druge strane nastojimo da unapredimo uslove rada, rekla je direktorica.

Govoreći o novim spravama ona ističe da su kupljena 3 multifunkcionalna kompleksa sa toboganom, njihalice, klackalice, ljuljaške i sprave koje se koriste u poligonu spretnosti.

Objekat „Neven“ je jedan od većih objekata na teritoriji opštine Inđija i u njemu boravi 180 mališana.

Preuzeto sa: pazovaindjijavesti.com

(Visited 210 times, 1 visits today)