Novi kurs programiranja za decu u Startit Centru Inđija!

kurs programiranja za decu startit centar indjija

Raspust je idealno vreme da vaša deca nauče neke nove i zanimljive stvari. Startit Centar Inđija se potrudio da po treći put obezbedi besplatne radionice programiranja za devojčice i dečake različitog uzrasta, koje će se održavati tokom tri dana krajem avgusta u Startit Centru Inđija.

Radionice su koncipirane tako da deci budu pristupačne i zanimljive, a da sa druge strane nauče sve bitne stvari koje će ih uvesti u svet tehnologije, koja je danas deo svakodnevnice. Na ovom kursu će deca steći osnovne predstave o programiranju i stvaranju računarskih igara, ispoljavati svoju kreativnost i družiti se sa vršnjacima.

 

Predavač na ovom kursu biće opet Ranko Trifković.

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio “Supersonic Parachute” timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Uporedo sa time je pravio i svoje eksperimentalne igre, okupljao indie-scenu i bavio se aktivizmom u vezi sa stvaranjem igara.

Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom petnaest godina rada u pozorištu mnoštvom radionica sa decom i odraslima. Prateći razvoj svoje dece kroz školu “Skreča” u dečijem kulturnom centru Agora u Segedinu, odučio je da prilagodim zvanični školski kurikulum MIT-a petodnevnim radionicama.

O kursu

Skreč je programski jezik kao i zajednica korisnika. Omogućava deci od 8-16 godina (ali i odraslima kao i mlađima, uz pomoć roditelja) da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre.Korisnici sadržaje mogu da dele, da sarađuju na stvaranju novih, čime se omogućava da deca neprestano kreativno izražavaju, uče kako da sistemski misle i primenjuju osnovna znanja iz računarstva.

Ovaj naš kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u Skreč bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Tokom tri dana savladavaju se elementi ovog programskog jezika, čime se deca osposobljavaju da tumače Skreč i koriste ga da stvaraju svoje programe, animacije, igre. Cilj programa je da svako dete do kraja trećeg dana uspe da uz pomoć predavača, ali i druge dece sastavi jednostavnu igru sastavljenu od animacija i osnova računarstva.

Kurs je namenjen deci uzrasta od II do VIII razreda osnovne škole.

Uslovi za upis

  • dete mora doneti svoj računar
  • mora biti u mogućnosti da prisustvuje svakom času kursa
  • mora dobro poznavati rad sa browser-om na računaru — ako znaju da koriste mejl ili Fejsbuk znaće i da rade sa nama (dakle ne na
  • smartfonu ili tabletu, već desktop/laptop računaru)
  • pristojno ponašanje i neometanje nastave je nužan preduslov
  • mesta se dodeljuju onima koji se prvi prijave
  • prijave se primaju dok ima slobodnih mesta, najkasnije 3 dana pred početak kursa
  • roditelji rezervišu mesto deci davanjem depozita od 3.000 dinara koji se vraća nakon kursa ukoliko je dete prisustvovalo svim časovima; u suprotnom, depozit se u vaše ime donira Svratištu za decu u Beogradu

Prijavite vaše dete na ovaj kurs popunjavanjem ovog formulara. Termin održavanja kursa je od 16 do 19 časova, 21., 22. i 23. avgusta. Rok prijave je do 16. avgusta.

A ovako je izgledao jedan od prethodnih kurseva za decu u Startit Centru Inđija:

[widgetkit id=”1″ name=”Kurs programiranja za decu 1″]

 

Vidimo se u Startit Centru Inđija!

(Visited 62 times, 1 visits today)