NOVE MERE PROTIV VIRUSA KORONA Zasedao Štab za vanredne situacije, usvojeno 11 naredbi, primena odmah

Sednica Štaba za vanredne situacije opštine Inđija održana je u nedelju ujutru, a na njoj je doneta naredba koja se sastoji od 11 mera koje treba suzbiju širenje virusa na teritoriji opštine Inđija. Primena svih naredbi stupa na snagu odmah.

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Najvažnija naredba tiče se obustavljanja rada u javnom sektoru do daljnjeg. Radiće samo radnici javnih preduzeća koji učestvuju u dezinfikovanju naselja, kao i dežurne službe.

JKP Komunalac krenuo je za dezinfekcijom svih sela u opštini, a prilikom tretmana hlorom u naselju Inđija na raspolaganju će im biti i jednog vozilo vatrogasne službe u Inđiji. Hitno će biti dezinfikovani tržni centri Sloboda i Fontana.

Image may contain: 1 person, sitting, table and indoor

Volontera trenutno ima dovoljan broj, ali kada se zaraza proširi, što je neminovno, biće potrebno njih barem duplo. Trenutno je broj registrovanih volontera oko 60.

Na snagu je stupila odluka o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata, a zatvoreni su i svi tržni centri, uključujući i Autlet.

U svim naseljenim mestima biće obaveštenja o mestima na kojima će penzioneri moći da kupuju namirnice nedeljom od 4 do 7 časova. U nedelju ujutru u Inđiji je njih oko 400 pazarilo namirnice za iduću nedelju.

Na sahranama će biti dozvoljeno prisustvo 30 ljudi, koji će morati da poštuju propisano rastojanje.

Upravnici svih zgrada zaduženi su za dezinfikovanje zajedničkih prostorija, a Opština Inđija će pomoći koliko bude u mogućnosti.

(Visited 817 times, 1 visits today)