Nova radna mesta za građane opštine Inđija

predsednik opstine indjija vladimir gak

Do kraja januara očekuje se zvanično otvaranje postrojenja dve kompanije koje su svoje objekte izgradile u inđijskoj severoistočnoj radnoj zoni. U pitanju su lokalni “MB trans” i Kragujevački “Agromarket”.

Prema rečima predsednika opštine Inđija, ova dva investitora dobila su upotrebnu dozvolu za objekte u industrijskoj zoni ali je otvaranje prolongirano za kraj januara zbog internih problema koji su prevaziđeni.
Do kraja januara ćemo imati zvanično otvaranje i jednog i drugog objekta gde ćemo zaista omogućiti još jedan broj radnih mesta Inđijcima.

Pričamo o nekih 120 mesta ukupno u prvoj fazi i već smo govorili o tome da su i jedna i druga kompanija najavile proširenje svojih kapaciteta – ističe Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Kompanija “Agromarket” najavila je izgradnju još jednog objekta površine četiri hiljade kvadrata, u nastavku prvog objekta, dok će kompanija “MB trans” graditi još jednu halu površine 10 hiljada metara kvadratnih. Za mesec dana bi trebala da počne izgradnja dugo najavljivanog postrojenja kompanije “Kvas”.

Vrlo brzo će biti završen i postupak otuđenja građevinskog zemljišta, koji traje 30 dana, parcele u SI radnoj zoni za jednu domaću kompaniju koja će zaposliti oko 50 radnika-navodi predsednik Opštine Inđija, ističući na kraju da su svaka investicija i svako radno mesto od velikog značaja za tu lokalnu samoupravu.

Preuzeto sa: indjija.net

(Visited 662 times, 1 visits today)