NOVA INVESTICIJA: Domaća kompanija zakupila zemljište, gradi se fabrika na 20.000 kvadrata

Ritam Inđije portal grada Indjije indjija opstina indjija

Poznata srpska građevinska firma „Zlatibor gradnja“ potpisala je ovih dana ugovor o zakupu 2,3 hektara zemljišta u severoistočnoj radnoj zoni na lokaciji 15 u Inđiji gde će biti izgrađen veliki objekat površine od 20.000 kvadrata.

Reč je o domaćem investitoru koji će izgraditi logistički centar i otvoriti nova radna mesta. Ovo je odličan način oporavka lokalnog budžeta i dobra prilika da se otvore nova radna mesta poručuje predsednik opštine Inđija.

Foto: pazovaindjijavesti.com

-Imali smo pre neki dan licitaciju koja je uspešno završena, a radi se o ozbiljnoj građevinskoj kompaniji iz Srbije. Reč je o jednoj od 7 investicija koje smo najavljivali u prethodnom periodu. Imali smo puno posla kako bi završili pomenutu industrijsku zonu koja nije bila potpuno komunalno opremljena. Sada vidimo da se to ulaganje isplatilo i sa ponosom možemo da dovedemo ne samo domaće već i velike svetske kompanije u ovu radnu zonu rekao je Vladimir Gak, predsednik opštine i naglasio da su uspeli da ostvare svoju viziju od pre dve godine.

Danas je severoistočna radna zona jedna od najbolje opremljenih na teritoriji Srbije, može se reći i u jugoistočnoj Evropi. Ova industrijska zona, koja je u vlasništvu opštine Inđija, se prostire na površini od 97 hektara i ima veoma atraktivan geo-strateški položaj. Upravo iz tog razloga je omogućena dobra komunikacija sa Beogradom, Novim Sadom, auto-putem i aerodromom ističe prvi čovek opštine.

agromarket indjija

Nedavno otvoren Agromarket u Inđiji

Kako navodi Gak, nekoliko investitora je već zakupilo zemljište i počinje gradnju a pojedini su u procesu otuđenja zemljišta iz javne svojine.

Dakle, govorimo o pet novih investicija koje će biti realizovane u pomenutoj radnoj zoni na lokaciji 15 i dve koje su već realizovane. Za sada imamo prodate parcele za fabriku „Kvas“ koja počinje uskoro izgradnju objekta, zatim kompanija „Priča ketering“, domaća firma „Zelić d.o.o“(metalni proizvodi), firma „Zlatibor gradnja“ koja i još jedna svetski poznata kompanija o kojoj ćemo govoriti čim budemo imali potpisan ugovor ističe on i dodaje da je nedavno otvoren savremen logistički centar kompanije „Agromarket“ a uskoro se očekuje otvaranje objekta firme „MB trans“.

Jedini način oporavka budžeta opštine Inđija, koji je bio zadužen preko 2 milijarde dinara, predsednik vidi kroz nove investicije.

-Realizacijom pomenutih investicija dobićemo nove prihode u budžetu kroz porez na imovinu i porez na zarade objašnjava predsednik i kaže da je to dobar model za svaku lokalnu samoupravu kojim će se ubrzati privredni razvoj opštine i obezbediti nova sredstva u „opštinskoj kasi“ za buduće projekte.

Preuzeto sa: pazovaindjijavesti.com

(Visited 1,384 times, 1 visits today)