NISU DOBILI NI ODGOVOR Inđijativa: Možda smo bezobrazni i dosadni, ali ko bi bio kriv da je zid pao na neko dete?

Bilo je pitanje dana kada će pasti zid koji se naslanja na trotoar uz trafo stanicu na početku Zanatlijsku ulicu. Srećom po sve, to se dogodilo iza ponoći kada niko nije prolazio tuda.

ДА ЛИ САД СХВАТАТЕ ЗАШТО ПРИЈАВЉУЈЕМО "СИТНИЦЕ"?😡 Управо је једна коју смо пријавили 3. јуна у 18:03 синоћ могла да УБИЈЕ неког од грађана.❌На пријаву нисмо добили НИ ОДГОВОР. 🤷🏼‍♂️ Неки су нам рекли да је у питању приватна парцела. Али зар и кад нешто у приватној својини угрожава безбедност не би требало да буде ограђено или тако нешто?👀 Широм Инђије куће које се урушавају су ОГРАЂЕНЕ.:( Можда и ми из Инђијативе нисмо довољно инсистирали да се ово реши.Борбу са овим проблемом смо ИЗГУБИЛИ, али срећом није било жртава.

Objavljuje Inđijativa u Petak, 26. srpnja 2019.

Taj zid je u lošem stanju godinama, i građani su u nekoliko navrata prijavljivali taj problem jer su se plašili da se zid sruči na njih. Poslednji koji su to uradili su aktivisti Inđijative. Međutim, na prijavu od 3. juna nije stigao ni odgovor.

Često nam zameraju da prijavljujemo razne gluposti i sitnice, te da smo bezobrazni i dosadni. Dobro, prihvatamo to. Ali ko bi onda bio odgovoran da je sinoć tuda prolazilo neko dete ili bilo ko? Taj zid je težak preko tone, niko tu ne bi ostao živ. Ponekad i sitnice mogu da znače život. Taj zid je najbolji primer“, kažu iz Inđijative, i dodaju:

foto: Inđijativa


U našoj prijavi smo pozvali nadležne da preventivno deluju jer zid svakog časa samo što nije pao. Neko je prosto morao da naloži vlasniku da tu opasnost otkloni. Pogledajte mnoge kuće u Inđiji koje se urušavaju i kojima su izdati nalozi da iste ograde. Tom putanjom dnevno prođe više stotina ljudi, a zbog trafo stanice nije bilo mesta da zaobiđete taj trotar. Možda je i dobro što je pao, sada se građani neće osećati nebezbedno“, poručuju Inđijativci.

foto: Inđijativa

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, građani su revoltirani jer godinama niko nije hteo da reši ovaj problem. Iako je u pitanju privatna parcela, sigurno je postojalo neko rešenje da se ta opasnos ukloni.

Ovo je samo jedan od dokaza da su građanske inicijative potrebne u svakoj sredini, jer je očigledno do oni koji vrše vlast i koji raspolažu određenim nadležnostima, ne čine to kako trteba“, objašnjava penzioner Dragoljub Petrović.

Građani koji žive u toj ulici, kazali su da su čuli momenat kada je zid pao i da se čuo jak prasak. Naša sugrađanka Glorija ističe da je svakodnevno prolazi tuda i da joj nije bilo svejedno.

Kad god prodjem saberem sve svoje grehe i nadam se da neće pasti.  
Šalu na stranu, baš je izgledao strašno, da se srušio na nekoga ubio bi ga. Nemar
“, jasna je ona, dok se na njen komentar nadovezao Zoran:

“Pre neki dan idem tuda i ispred mene žena gura kolica sa malim detetom. Reko samo da se ne sruši, užas, baš je bio nakrivljen zid”

foto Inđijativa

Aktivisti Inđijative smatraju da opasnost i daje postoji, jer su građani prinuđeni da sada idu putem.

“Opasnost je i dalje tu. Umesto trotoarom, građani idu magistralnim putem. Problem smo opet prijavili, nadamo se će trotaoar već danas biti prohodan”, zaključuju oni, uz nadu da će u budućnosti na svaku njihovu prijavu dobiti makar odgovor.

(Visited 1,685 times, 1 visits today)