“Nemamo ništa protiv festivala, samo smatramo da tih 9 miliona treba presumeriti na bitnije stvari”

Festival zabavne muzike “Sound summer” održan je prvi put u Inđiji prošle godine u julu prošle godine, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 6 miliona dinara. Ove godine, za to je predviđeno 9 miliona dinara.

Udruženje Inđijativa pokrenulo je na svom Fejsbuk profil anketu sa pitanjem ‘Da li festival treba da bude održan i ove godine’.

Oni ističu da nemaju ništa protiv festivala, ali da im Ustav Srbije garantuje da mogu da izraze svoje mišljenje povodom toga.

Mi smatramo da je to previše novca za dva dana zabave. Ako je sudeći po anketi, to misli i većina građana. Sa druge strane, mi poštujemo i mišljenje onih građana koji smatraju da je opravdano dati devet miliona dinara iz budžeta za održavanje tog festivala“, kažu iz Inđijative i pozivaju na građane da iznesu svoje mišljenje jer time doprinose razvoju društva bez obzira da li im se mišljenja razlikuju ili ne.

U saopštenju oni su naveli 4 razloga zbog čega smatraju da je nepotrebno da taj festival bude održan i ove godine.

СТАВ ИНЂИЈАТИВЕНа прослави нашег првог рођендана, добили смо 22 питања. Једно од њих је гласило: Шта чланови…

Objavljuje InđijativaUtorak, 30. travnja 2019.

Iz Inđijative ističu da je bitno da se čuje i mišljenje građana, te su predložili da im građani svoje predloge o tome na čega bi utrošili sredstva namenjena za taj festival.

Mi većinu naših akcija radimo po prijavi građana. Ovo je korak više, želimo da zajedno sa njima učestvujemo u procesu donošenja odluka. Mi ćemo izdvojiti najbolje predloge, uraditi kompletnu priču, i kada javnost bude bila obaveštena o svakoj ideji, pristupićemo glasanju putem Fejsbuka i Instagrama. To je najdirektniji mogući način na koji građani mogu da učestvuju u kreiranju svoje zajednice“, zaključuju iz Inđijative.

(Visited 470 times, 1 visits today)