Na pomolu rešenje problema upisa dece sa liste čekanja u Inđiji

Za radnu 2018/2019. godinu podneto je 451 prijava za upis dece u predškolsku ustanovu „Boško Buha“ a nakon razmatranja dokumentacije Komisija za upis dece je na osnovu raspoloživih kapaciteta objavila liste primljene dece i liste čekanja.

Kako navode nadležni u naseljenim mestima na teritoriji opštine Inđija neće biti liste čekanja, dok je u Inđiji situacija drugačija.

U objektu „Sunce“ je primljeno 95 mališana, dok se njih 172 našlo na listi čekanja. U objektu „Neven“ je primljeno 20 mališana, a 54 je na listi čekanja.

Kako bi se primila deca sa liste čekanja opština Inđija je pokrenula proceduru izrade projektne dokumentacije za dograđivanje objekta Neven. Na taj način bi veliki broj dece sa liste čekanja bio upisan poručuju iz PU „Boško Buha“.

Podsetićemo, opština Inđija je prošle godine dogradila objekat „Sunce“, kada je upisano 100 mališana, a ove godine će isti model biti primenjen na objekat „Neven“.

Prema rečima predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, trajno rešenje će biti izgradnja novog vrtića, a u toku je izrada plana detaljne regulacije kod Hrama cara Konstantina i carice Jelene, odnosno lokacije gde će se nalaziti vrtić kao i stanovi za mlade kadrove.

Vrtić bi iduće godine trebao da bude potpuno besplatan za sve mališane, čime će lokalna samouprava nastaviti strategiju da zadrži mlade ljude u opštini. Obezbeđivanjem posla, stanova za mlade i nizom drugih mera lokalna samouprava će nastojati da poboljša kvalitet života u Inđiji istakao je nekoliko puta prvi čovek opštine.

Preuzeto sa: pazovaindjijavesti.com

(Visited 289 times, 4 visits today)