MLADI SU PONOS INĐIJE Naša opština će imati predstavnika na nacionalnom takmičenju iz oblasti koja je budućnost planete

Naša sugrađanka Jovana Pjevac učestvovaće na nacionalnom takmičenju iz robotike koje se održava u aprilu. 2019. godine. Ona će svoje znanje iz robotike pokazati zajedno sa šest kolega iz tima “Kvar”.

Takmičenje

Eurobot je nacionalno takmičenje koje okuplja najbolje studente mehatronike. Najbolje tri ekipe plasiraće se na evropsko prvenstvo koje se održava svake godine u Francuskoj.

Moj tim “kVAr” prvi put učestvuje na nacionalnom takmičenju. Zadatak je da napravimo jednog glavnog robota i jednog manjeg po izboru. Tema je Atom. Sakupljamo atome, merimo ih, klasifikujemo i vršimo eksperimente koje sami smišljamo. I to sve za 100 sekundi. Roboti  treba da budu autonomni, i u slučaju sudaru ekipa se diskvalifikuje“, kaže Jovana za naš portal.

Logo tima

Jovana je završila srednju ekonomsku školu Đorđe Natošević u Inđiji.

Bila sam odličan đak. Želja da upišem mehatroniku javila se u trećoj godini kroz razgovor sa profesorom matematike. Nakon toga sam odlučila da upišem Fakultet tehničkih nauka i sa ove distance sam ubeđena da je ovo ono čime želim da se bavim u životu, poručuje Jovana.

(Visited 1,053 times, 1 visits today)