Ministarka Ana Brnabić u poseti inđijskoj Opštini

ana brnabic

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, posetila je danas inđijsku opštinu. Cilj posete je da ministarstvo sagleda da li je lokalna samouprava zavrsila posao prelaženja matičnih knjiga u elektronski oblik, rekla je ministarka Brnabić posle sastanka sa predsednikom opštine, koji je najavio da ce ubuduće u šalter sali inđijske opštine biti i lice za komunikaciju sa osobama sa oštećenim sluhom.

Posle razgovora sa opštinskim rukovodstvom i obilaska šalter sale u opštini ministarka Ana Brnabić se uverila da je inđijska opština završila proces uvođenja matičnih knjiga u elektronski oblik, što je posao od velike važnosti za građane.

 

Predsednik Opštine Vladimir Gak predstavio je funkcionisanje Sistema 48 i najavio da ce ubuduće jednom nedeljno u šalter sali biti i osoba za komunikaciju sa licima sa oštećenim sluhom.

Prilikom današnje posete ministarka Brnabić obišla je i IT centar u inđijskoj opštini, i najavila saradnju inđijske sa ostalim opštinama u Srbiji koje tek planiraju da uvedu ovakav sistem funkcionisanja.

 

 

Preuzeto sa: rtv.rs

(Visited 92 times, 1 visits today)