MAJSTOR SVOG ZANATA Upoznajte Aleksandra Radojičića, videografa čiji snimci vas ostavljaju bez reči

Poslednjih mesec dana na našoj Fejsbuk stranici mogli ste da vidite niz odličnih snimaka koji su vas oduševili. Ono što je zajedničko za sve njih da su oni delo jednog čoveka. Kada se na teritoriji Srema u istoj rečenici spomenu snimanje i svadbe, dosta ljudi odmah pomisli na njega. Jer u tom poslu retko ko je bolji od njega. Upoznajte Aleksandra Radojičića, nekadašnjeg novinara a danas vrhunskog videografa.

Još kao srednjoškolac počeo je da radi. Bio je najmlađi DJ u Inđiji.

Bio me strah iskreno da kažem. Imao sam 14 godina. Kada izađeš u tako neki klub, a gde su svi stariji, bude zanimljivo. Bilo je situacija gde su se svi čudili kada me video, a kada se završi nastup svi budu oduševljeni.

Video koji ce vam najbolje dočarati kako izgleda naša varošica tokom policijskog časa 🚔Autor: Aleksandar Radojicic 👏🏼

Objavljuje Ritam Inđije u Subota, 4. travnja 2020.

Sa svetom montaže prvi put se upoznao na jednom lokalnm radiju.

-Bio sam tonac, a posle toga sam napredovao na mesto spikera.   Nakon toga sam prešao na televiziju. Dugo sam razmišljao šta da radim. Na kraju sam odlučio da odem i pokušam nešto novo.  Bio sam primljen kao montažer. Vremenom sam napredovao na mesto sportskog novinara, gde sam to sa malim strahom prihvatio. Tu sam bio punih 5 godina, kada sam prešao na SOS kanal. Zavoleo sam televiziju i kameru, pogotovo montažu.

Jedan period svog života radio je kao komercijalista na terenu. Međutim, napustio je dobro plaćen posao.

-Radio sam u Jafi. Lep posao. Iako sam to uradio, nikada nisam ostavio montažu.  Od plate sam malo po malo kupovao opremu, i došao sam do trenutka kada sam imao svu neophodnu opremu da sam krenem u posao sa video produkcijom. Bila je to teška odluka, ali dobio sam podršku od žene i dao sam otkaz i otisnuo se u svet video produkcije.

Kao videograf susretao se sa brojnim izazovima tokom snimanja, a pojedine će pamtiti ceo život.

-Svaki izlazak na teren je izazov. Ali ako moram da izdvojim jednu situaciju neka to bude Kikinda. Sećam se jedne velike firme. Nigde nikog, samo jedan čovek koji i sam ne zna o firmi puno. Ne znaš šta da radiš, a  nikog da pitaš. A na sve to duva vetar. Na kraju se ispostavi da je to jedan od najboljih snimaka koje sam napravio. Kada je reč o videu sadržaju koji najviše volim da pravi, definitivno su to svadbe. Lep je osećaj kada vidiš mladence, i onda kamerom dočaraš njihovu ljubav.

(Visited 1,091 times, 1 visits today)