KUP PRIJATELJSTVA Inđija će u subotu i nedelju biti rukometna prestonica Balkana

Predstojećeg vikenda, 18. i 19. januara, u inđijskoj sportskoj hali održaće se prvi Međunarodni rukometni turnir za devojke „Kup prijateljstva Inđija 2020.“ na kojem će učestvovati ekipe iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Pored domaćeg Železničara na turnir dolaze ekipe iz bratskih gradova Đevđelije(MKD) i Jablanice(BiH), kao i komšijska ekipa Mladost iz Nove Pazove koja se takođe takmiči u najvišem rangu u Srbiji.

Pored takmičenja seniorskih ekipa, u nedelju su zakazane i utakmice mini rukometa i mlađih kategorija.

Turnir će otvoriti predstavnici Rukometnog saveza Srbije i Vojvodine, Saveza sportova opštine Inđija i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Za učesnike su obezbeđene nagrade i pehari, a za najbolje pojedince plakete i sportska oprema.

Ideja i inicijativa za pokretanje turnira potekla je od predsednika opštine Inđija Gak Vladimira na sastanku bratskih gradova povodom Dana oslobođenja Inđije u Drugom svetskom ratu, kao još jedan vid zbližavanja gradova koji imaju dugogodišnju saradnju.

Organizatori turnira su opština Inđija, Savez sportova opštine Inđija i Ženski rukometni klub Železničar. Pozivamo sve ljubitelje rukometa i sporta da dođu i uživaju u rukometnom spektaklu.

(Visited 116 times, 1 visits today)