KRIJU SE OD GRAĐANA Vlast ćuti godinu dana o problemu sa prelazom kod nadvožnjaka

Opština Inđija skoro godinu dana ne obaveštava građana o tome šta se dešava sa prelazom kod nadvožnjaka ka Staroj Pazovi, iako je predsednik opštine Vladimir Gak prošle godine lično obećao da će se problem rešiti.


Problem ne samo da nije rešen, nego je stanje gore nego što je i bilo. Pre dve nedelje, na mestu nekadašnje male stanice, koju su građani decenijama koristili kao prelaz za prešake jer je nebezbedno preko nadvožnjaka, postavljena je žica i time je prilaz onemogućen.

Međutim, s obzirom da je prelazak preko nadvožnjaka veoma opasan, građani su uzeli stvar u svoje ruke i isekli postavljenu žicu. O ovom problemu obavešteni su svi – počevši od lokalne samouprave preko ministra do Predsednika Republike.

Upravo su građani početkom juna poslali dopis Predsedniku Aleksandru Vučiću, a iz njegovog kabineta odgovoreno je da on nije nadležan za to, ali da će lokalna samouprava obavestiti građane o tome. Od tada je prošlo mesec dana, a Opština Inđija ni na koji način nije kontaktirala građane.

Stanovnici drugog dela Kralja Petra i radnici koji rade u industrijskoj zoni su veoma ogorčeni ovakvim odnosom lokalne samouprave. Nisu se udostojili da im makar kažu šta se dešava.

Da podsetimo, isključivi krivac za ovaj problem jeste lokalna samouprava koja na vreme nije reagovala i na vreme nije zahtevala izgradnju pothodnika za pešake ili pasarele.

(Visited 475 times, 1 visits today)