KONAČNO Indiansi u Kikindi počinju sezonu

Mamuti iz Kikinde i Indiansi iz Inđije odigraće ovog vikenda svoju prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni.

Oba tima čekala su da, posle dugog perioda priprema i odlaganja kompletnog 1. kola i međusobnog duela 2. kola pre dva vikenda, istrče na teren i pokažu šta su i kako su se pripremili za prvoligaško takmičenje u kojem Mamuti debituju ove sezone.

Kao što je već poznato, kikindski klub se sticajem okolnosti našao u društvu prvoligaša, ali posle tri uzastopne izgubljene utakmice u baražima za popunu prve lige u prethodne tri godine, reklo bi se da im je ukazana prilika došla kao posebno priznanje. Upravo su se za tu priliku dobro pripremili — doveli su dva stranca, trkača Kajla Džeksona i ofanzivnog linijaša Vasilisa Stavrulakisa, a pored njih, igrački kadar osvežen je sa nekoliko domaćih igrača iz bečejskih Vidri i novosadskih Djuksa. Dakle, prilično drugačiji tim od onog kojeg smo gledali prošle godine u Drugoj ligi.

Indiansi pak nisu mnogo menjali svoj roster, i kako su ranije istakli, to smatraju svojim najvećim „pojačanjem“. Raduje ih povratak iskusnog sejftija Radomira Nikolića te defanzivnog beka Gorana Zeca, ali i ostanak američkog kvoterbeka Blera Bleka i dolazak iskusnog hvatača iz Sarajeva Dejana Regoje. Ekipi su se pridružili i američki lajnbeker Robert Rosario i ofanzivni linijaš iz Norveške Hase Helan. Ipak, kostur tima je ostao isti, a veliki oslonac biće im talentovani igrači iz juniorskog pogona.

Pauza od zvaničnog početka sezone različito je proživljena u Kikindi i u Inđiji. To su za sajt otkrili reprezentativni saborci i povratnici u svoje matične ekipe, Tihomir Todorov i Goran Zec.

— Pauza koja nam je produžila početak sezone pozitivno je uticala na spremnost ekipe, jer smo dobili dodatne dve nedelje za uigravanje, a želja za igrom u celom timu je postala veća — kazao je Todorov. Za razliku od njih, Inđijci su se „unervozili“ zbog odlaganja i iščekivanja, napominje Goran Zec.

— Odužilo se kao nikad do sada! Veoma je bilo teško pregurati odlaganja čak dva kola. Svima se igra, čekali smo sezonu otkad smo počeli da treniramo u decembru. Ljudi su se malo demotivisali, ali smo napravili pametnu pauzu od nedelju dana posle odlaganja 2. kola i sad smo „game week“ odradili kako treba. Svi su željni igre, mislim da nam protivnik nije ni bitan, samo želimo da izađemo na teren, da damo sve od sebe i uživamo u sportu koji volimo — istakao je zvanično najbolji defanzivni bek SPORT KLUB Prve lige Srbije 2017.

Dosta je vremena prošlo otkad su se dva kluba međusobno nadigravala; poslednji put 2016. u baražu, kada su Indiansi izborili opstanak u najvišem rangu. Uprkos tome, ekipe se vrlo dobro poznaju.

— Inđija je ekipa koja je standardni prvoligaš i čiji nam kvaliteti nisu nepoznati. Mladi igrači koji se već nameću kao nosioci igre biće najveća pretnja, ali mislim da i mi svojim kvalitetima možemo da priredimo veoma zanimljivu utakmicu — ocenio je Todorov. Na drugoj strani, Goran Zec je uzdržan.

Kikinda nam nije strana ekipa, ali mislim da ove sezone nije ista kao prethodnih godina, tako da ne mogu puno da kažem o njima, sem da su sa dva inostrana pojačanja napravili dobru ekipu — smatra on, dodajući da je to što je ekipa skoro nepromenjena, uz nekoliko importa i povratnika, najveća prednost Indiansa jer se igrači međusobno poznaju i znaju ko kako diše na terenu. Todorov je, pak, mišljenja da će se prednosti i mane i jednih i drugih tek uočiti na terenu.

Stoga ni jedan ni drugi ne žele da daju neku konkretniju prognozu ishoda duela, ali se obojica nadaju zanimljivoj i dobroj utakmici.

— Verujem da će dobrih poteza biti sa obe strane, talenta ne manjka. Ishod meča ce presuditii manji broj grešaka, s obzirom na to da je prva utakmica i nama i njima, a verujem da će ih biti dosta — rekao je na kraju Goran Zec.

Tihomir Todorov, kao domaćin susreta, očekuje i dobru podršku publike.

— Utakmica će biti interesantna, kako publici, kojoj se nadamo u što većem broju, tako i samim igračima koji su posle duge pauze spremni da se „puste s lanca“ — zaključio je Todorov.

Meč je zakazan za nedelju, 15. aprila, s početkom u 15 časova na stadionu FK ŽAK u Kikindi.

Izvor: saaf.rs

(Visited 71 times, 1 visits today)