Kako zaštiti decu od dece?

tuca, vrsnjacko nasilje

Vršnjačko nasilje je tema na koju bi svi trebalo da obratimo pažnju, jer je veoma česta pojava u školama. Prema rečima stručnjaka,najučestalije je verbalno, dok fizičkog nasilja ima sve manje.

Kako da zaštitimo decu od dece? Pitanje je koje se nameće svima. Vršnjačko nasilje se najviše javlja u školama. U osnovnim školama to je uglavnom verbalno nasilje, dok u srednjim dolazi i do fizičkog nasilja.

Direktorka osnovne škole “Petar Kočić” u Inđiji rekla je da je njihova škola obezbeđena sa 12 sigurnosnih kamera i da oni daju sve od sebe kako bi se njihovi đaci osećali bezbedno u školi.

Predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak, najavio je da će u svim školama Opštine Inđija biti postavljeni panik tasteri, kako bi se bezbednost učenika povećala na viši nivo.

Ukoliko trpe nasilje, učenici bi trebalo da se obrate nekom u koga imaju poverenja. To može da bude neko iz porodice, ali mogu biti i nastavnici, odeljenske starešine, psiholozi…Najvažnije je na vreme zatražiti pomoć, kako bi se nasilje što pre sprečilo, poručuju stručnjaci.

Preuzeto sa: rtv.rs

(Visited 40 times, 1 visits today)