KAKO DA BUDETE SIGURNI Tri saveta za bezbedno korišćenje pirotehnike

Bliže se novogodišnji praznici, a njima se najviše obraduju ljubitelji pirotehnike. Ona je neizostavni deo na ulicama svakog grada.

Međutim, ukoliko sa njom ne rukujete kako treba, možete da imate posledice. Povodom toga razgovarali smo za zaposlenima iz prodavnice Motobajk u Inđiji, u kojoj se možete opremiti pirotehnikom pred predstojeće praznike.

Image result for vatromet kutija

Oni su dali tri saveta građanima kako da rukuju sa pirotehnikom

Čuvajte se vetra

Pre aktiviranja pirotehnike odredite smer vetra, te stanite tako da vetar duva od vas prema vatrometu. Na taj ćete način smanjiti mogućnost da iskre i krhotine lete prema vama. Područje za ispaljivanje pirotehnike treba biti velike i ravne površine.

 Budite na bezbednoj udaljenosti

Polovina uzbuđenja i efekta vatrometa je upravo iznenađenje. Iz tog razloga nikada ne možete biti sigurni koliko daleko će se određeni efekt razleteti. Odmaknite se barem na preporučenu sigurnosnu udaljenost.

Sačekajte i posle završetka

Nikada se ne smete vratiti na mesto vatrometa nakon što ste ga zapalili. Ovo pravilo vredi za svakoga. Čak i ako ne možete više videti gori li plamen na fitilju ili ne, plamen može biti unutar vatrometa, a box spreman na eksploziju. Bolje je pričekati i biti siguran nego biti nestrpljiv i povređen.

(Visited 68 times, 1 visits today)