Jelena Vulin osvajačica kupa Srbije

Prethodni vikend je bio rezervisan za kup takmičenja u više sportova širom zemlje, a nekako najviše interesovanja Inđijske publike izazvalo je finale ženske odbojke u susednoj Staroj Pazovi.

Jelena Vulin (21), naša sugrađanka, ove godine blista u ekipi Jedinstvo-Stara Pazova i jedna je od najboljih igračica. Sjajan vikend zaokružila je osvojenim kupom i čini nam se da se ovde neće zaustaviti.
Kako si počela da se baviš odbojkom?
– Odbojku sam počela da igram u ŽOK Mladost – Inđija sa svojih 7 godina, odrasla sam uz odbojku, treninge i takmičenja.

Prve ozbiljnije korake si ipak napravila van Inđije?
– Tako je, sa 16 godina sam prešla u najviši rang takmičenja u ŽOK Varadin gde sam igrala jednu sezonu, nakon toga sam potpisala ugovor sa ŽOK Jedinstvo – Stara Pazova gde igram i danas , u sjajanom klubu sa izuzetnim stručnim štabom i odličnim uslovima za rad. Ove godine mi je ukazano poverenje i pružena prilika da igram kao prvi korektor ekipe.

Kako se osećaš posle osvojenog kupa?
– Osećaj je zaista neverovatan, jer se isplatio veliki trud i rad koji smo svi ekipno uložili.

 

 

Jedinstvo je na putu da posle kupa osvoji i ligu, da li si očekivala ovakvu sezonu?
– Uvek imam najviše ciljeve , ali sam presrećna kako se stvari razvijau i nadam se da ćemo sezonu krunisati osvajanjem lige.

 

Trenutno studiraš na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, da li je teško uskladiti studije i profesionalni sport?
– Nije lako uskladiti obaveze prema fakultetu i istovremeno ozbiljno trenirati dva puta dnevno, takmičiti se, polagati kolokvijume, ali uz dobru organizaciju sve se stigne. Iscrpljujuće je , ponekad i stresno jer zahteva dosta odricanja, ali donosi veliko zadovoljstvo pogotovo kad se nižu uspesi.

 

Kakvi su ti planovi za dalje?

– Plan mi je da napredujem kao igrač, da dam sve od sebe i svoj doprinos daljim uspesima kluba, da završim započeto studiranje i da promovišem ideju da sport i nauka mogu zajedno.

Jelena je uvek bila odličan poenter, dok se za vreme kupa istakla i sjajnom defanzivom, u hali se u šali moglo čuti da u kući Vulina ni prašina ne sme pasti na pod.

Šala ili ne, Jelena Vulin izrasta u vrhunsku igračicu i želimo joj sve najbolje!

 

 

Autor teksta: Nenad Drobac

(Visited 266 times, 1 visits today)