Iz Inđije u Partizan, Zvezdu, Mega Leks, FMP…

Košarkaški klub Železničar Star Basket iz Inđije postoji dve godine, a pre toga je bio deo košarkaškog kluba Železničar iz Inđije.

Te 2009-e godine, u košarkaškom klubu otvorena je škola košarke koja je vremenom postala sinonim za košarku mlađih kategorija u Sremu, a i u Vojvodini. Dečak po dečak, devojčica po devojčicu, selekcija po slekciju, organizacija je rasla, pa sada u klubu postoje šest takmičarkih selekcija:

  • mini basket
  • mlađi pioniri
  • pioniri
  • kadeti
  • pionirke
  • kadetkinje.

Sve selekcije imaju svoje takmičenje tokom cele godine koje je na jednom ozbiljnom nivou. Ovo leto desila se, može se reći, neverovatna stvar koja se u Inđiji nije desila od kada postoji košarka u gradu. Čak pet talentovanih i posvećenih momaka nastavilo je svoje karijere u Evroligaškim i ABA-ligaškim klubovima ( Jadranska Liga ).

Prvo je Marko Krtinić (1,95 m), momak rođen 2002. godine, koji trenira četiri godine u našem klubu prešao u redove Mega Leksa, ekipe koja se takmiči u Jadranskoj Ligi. Ove godine je sa pionirskom selekcijom Mege osvojio prvenstvo Srbije za pionire U15 i oktitio se zlatnom medaljom.

Marko Krtinić

Nakon Marka, perspektivni Filip Branković (2, 00 m) ,momak rođen 2003. godine svoju karijeru nastavlja u našem evroligašu Crvenoj Zvezdi iz Beograda. Popularni “Fića” koji je za naš klub nastupao osam godina od sledeće godine nosiće crveno-beli dres, već je osvojio i po neki trofej na pripremnim turnirima.

Filip Branković

Odlasci se tu nisu zavrišili, nakon Filipa, i braća Milan i Nikola Gogić (1,87 m i 1, 90 m), momci rođeni 2002. godine postali su novi članovi FMP-ove košarkaške akademije iz Železnika pod nazivom “Koledž”. Uz košarku kao i Filip tamo će pohađati i srednji skolu pri toj akademiji. Milan i Nikola su sa nama u trenažnom procesu 6 godina.

Milan i Nikola Gogić

I na kraju i kapiten pionirske selekcije Milan Mandić (1,98 m), 2003. godište prelazi u redove slavnog beogradskog Partizana, i od sledeće sezone nosiće crno-beli dres. Takođe kao i momci navedeni gore Milan je sa nama u trenažnom procesu već 6 godina.

Milan Mandić

Milan Mandić

Produkt planskog i sistemskog rada koji je godinama korišćen u našem klubu doveo je do toga da ovi momci jednostavno odskoče od ostalih i pređu na veću stepenicu u njihovom bavljenju košarkom.

Naravno bez posvećenosti i odlučnosti ovih momaka to ne bi bilo moguće, njihova spremnost i sposobnost da primaju informacije i sprovode ih u delo na terenu ih je izdigla iznad svojih vršnjaka u regionu. U školi košarke pod budnim okom trenera Vladimira Jojića su naučili su osnovne košarkaške elemente bez kojih nemoguće baviti se košarkom na svim nivoima. Od mini basketa i prve takmičarske godine ekipu je preuzeo Igor Marković, i sa tom ekipom zabezio mnoge uspehe. Kod njega su trenirali u kontinuitetu pet godina i za to vreme su u dve godine oba puta osvojili mini basket ligu Srema bez izgubljene utakmice, i takođe ostvarili plasman na Final 4 Vojvodine, gde se okupe četiri najbolje ekipe u Vojvodini. U

mlađim pionirima su se takođe u dve godine našli na Final 4 Vojvodine, a prošle sezone takođe bez poraza je osvojena Regionalna Liga Srema. Takođe su ovi momci pozivani na regionalne treninge u organizaciji Košarkaškog Saveza Vojvodine gde su se okupljala najbolja deca Vojvodine, a kasnije su predstavljali Vojvodinu na turniru svih regiona Srbije.

Iako funkcionišemo u teškim uslovima trud i rad koji je uložen u ove momke i ostalu decu u klubu je neizmeran. Nadamo se da ćemo kako godine budu prolazile uspeti da izvedemo na pravi put još dečaka, i da će jednog dana neko od njih živeti svoj san, a to je da budu košarkaši…

Pogledajte fotografije u galeriji ispod.

[widgetkit id=”16″ name=”Iz Inđije u Partizan, Zvezdu, Mega Leks, FMP…”]

Sportski pozdrav !!!

(Visited 578 times, 1 visits today)