ISPISANA JE ISTORIJA 4 razloga zašto je ovo najuspešnija sezona Inđije od njenog nastanka

Od svog nastanka 1933. godine FK Inđija je ostvarila mnogobrojne uspehe, a tekuća sezone je po mnogima paramatetrima najuspešnije u istoriji kluba sa železničke stanice. Ovo su četiri razloga zbog čega će protekla sezona ostatiu upamćena.

1.IZBOREN OPSTANAK U SUPERLIGI

Kada je posle 90 minuta fudbala u Vranju na semaforu stajalo 2:0, moglo je da počne veliko slavlje igrača i navijača Inđije. Po drugi put, Zeleni su izborili ulazak u Superligu. Prvi put je to bilo 2010. godine. To je bila prva sezona kluba u najelitnijem rangu, i već iste klub je ispao u niži rang. Ove godine, klub je izborio opstanak. Iako se može reći da je ostanak rezultat pandemije virusa korona, onaj ko je pratio Zelene tokom sezone reći će da su oni odavno zaslužili opstanak zahvaljujući svojim igrama.

2. 1/4 FINALE KUPA

Pored opstanka, izabranici trenera Janjića izborili su i plasman među najboljih 8 u Kupu Srbije. To je drugi put u istoriji da je klub ostvario plasman u tu fazu Kupa. Naredni protivnik biće aktuelni šampion Crvena zvezda.

3. BORBA SA VETRENJAČAMA

Pored najvećeg uspeha u istoriji kluba, ova sezona će ostati upamćena i po mnogobrojnim sudijskim greškama na štetu Inđije. Ne pamti se kada je protiv jednog kluba u Superligi svirano toliko penala. Kada se uzme svi uspesi, oni dobijaju na težini kada se u obzir uzmu sve nefudbalske stvari sa kojima se suočavao klub.

4. NAJMANJI BUDŽET U LIGI

Od svih učesnika najelitnijeg takmičenja, FK Inđija ima najmanji budžet. Plate igrača su među najnižima u ligi, ali se redovno isplaćuju. U poređenju sa ulaskom u Superligu pre 10 godina, klub je imao barem 40% manji budžet nego tada.(Visited 352 times, 1 visits today)