DRUGI TALAS KORONE Nadležni poručuju da nema mesta panici, nema podataka o broju zaraženih u Inđiji

Situacija sa virusom korona u Srbiji pogoršava se iz dana u dan, a predsednik Vučić naveo je da postoji rast broja zaraženih u Vojvodini. Opština Inđija poručila je građanima putem Fejsbuka da nema mesta panici, ali nije navela broj trenutno zaraženih na teritoriji opštine.

Izvor našeg portala iz Doma zdravlja kaže da ima novozaraženih, i da mnogi od njih imaju težu kliničku sliku. Svi oni se upućuju u Novi Sad ili Sremsku Mitrovici.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštine građanima je poručeno da nema mesta panici, i da budu odgovorni i da se pridržavaju mera koje je propisao Krizni štab.

“Građani koji imaju simptome Kovid 19 infekcije obaviće u Kovid ambulanti Doma zdravlja „Dr Milorad-Mika Pavlović“ u Inđiji neophodne preglede i dijagnostiku. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Podsećamo građane opštine Inđija da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene” kaže se u saopštenju.

Deo građana je u komentarima u toj objavi izrazio nezadovoljstvo jer nigde nema informacije koliko je Inđinčana zaraženo virusom korona.

Zaista mislim da treba da se zna broj zaraženih u Indjiji ako smete da kažete jel ima puno ljudi sa malom decom, a ima zaraženih bez simptoma a roditelji rade idu na posao“, jedan je od komentara.

(Visited 2,351 times, 1 visits today)