INĐINČANI REKLI NE Građani jedinstveni u odbacivanju projekta koji je pretio da uništi čitav centar

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, Inđinčani su jedinstveni u tome da ne podržavaju izgradnju biciklističke staze kroz sam centar grada jer bi zbog toga moralo da se vadi kompletno drveće iz Novosadske i ulice Kralja Petra.

Predsednik opštine Vladimir Gak prošle nedelje je zatražio podršku javnosti u odbacivanju projekta koji je predložila Pokrajinska Vlada.  

U komentarima na vest o tome, građani su se usprotivili izgradnji biciklističke staze kroz centar grada.

Većina njih je u komentarima podržala ideju načelnice Odeljenja za urbanizam koja je predložila da staza ide duže potoka.

Ako uspete da se izborite sa beogradskim stručnjacima, kapa dole”, glasio je jedan od komentara, na koji se nadovezao sledeći: “Dа ide pored potokа je sjаjnа idejа, i tu dа se posаdi drvored sа obe strаne potokа, postаvi osvetljenje, klupe i nemа greške…suludo je dа tаkvа stаzа ide kroz centаr”

Prvi čovek inđijske opštine smatra da je za turistički potencijal opštine najbolje da staza ide duž Dunava, pritom zahvalivši se građanima na podršci.

Drago mi je da su građani dali podršku našoj ideju. To je najbolje za naš grad. U ovom slučaju to nije dobro za naš grad. Mi smo ponudili stazu uz Dunav, koja će podići turističku ponudu naše opštine. Trudićemo se da izguramo taj projekat. Ohrabruje me da su građani prepoznali to. Ne može da se narušava centar grada, kao i da se uništava zeleni pojas kojeg svakako imamo malo”, poručio je Gak.

BONUS VIDEO

(Visited 3,274 times, 1 visits today)