INĐINČANI NE DAJU DRVORED Završeno presađivanje dve lipe, stare su oko 25 godina i jedna košta 680.000 dinara

Za razliku od mnogih gradova i opština u Srbiji, Inđija zna kako da sačuva svoj drvored. Na mestu gde su 1. maja nezakonito posečena dva stabla lipa, presađene su dve nove stare oko 25 godina.

Ovo je još jedan pokazatelj zašto mnoge druge opštine u Srbiji ne mogu da se mere sa inđijskom u poslednjih 20 godina. I dok se širom naše zemlje bez ikakvog razloga uništavaju drvoredi stari po nekoliko decenija, u Inđiji se on neguje i pazi.

Početku presađivanja prisustvovao je i predsednik opštine Vladimir Gak.

Dokle god budemo imali prilike da upravljamo gradom nećemo dozvoliti da se neko bahato odnosi prema javnoj svojini. Tražićemo od nadležnih organa da se počinilac maksimalno kazni u skladu sa zakonskim okvirima zato što je ta osoba očigledno imala nameru da baš za neradan dan, 1. maj, počini to delo, misleći da će se metodom svršenog čina i neradnim danima taj čin okončati bez posledica“, kaže Gak.

Još pre nekoliko meseci urađena je zdravstvena analiza stabala, a odmah nakon izveštaja počela je nega svih stabala duž cele ulice Vojvode Stepe. Njih ukupno 126.

Nekoliko stabala je posečeno zbog bolesti, a građani Inđije očekuju da se na tim mestima posade neke nove sadnice.

Veliki pohvale za presađivanje idu na račun Komunalca i njegovih radnika koji su prvo pripremili teren za sadnju time što su izvadili posečena debla, a potom su uz mnogo poteškoća presadili dva nova. Kako su rekli iz ovog preduzeća, narednih godinu dana vršiće se monitoring i pratiti razvoj drveća.

foto: Inđijativa

(Visited 7,016 times, 1 visits today)