Inđijativa: Ako opština planira da preuzme balon u Lejama, onda neka napravi novi teren u Šangaju

Aktivisti Inđijative pozvali su lokalnu samoupravu da napravi novi teren u Šangaju jer po svemu sudeći balon će ostati na parceli gde se nekada nalazio potpuno opremljeni teren u Lejama.

❗️Без икаквог пардона се може рећи да је терен у Лејама отет од грађана. 👎🏻Јер ако је нешто вама припадало, а неко вам је то одузео без да вас је питао, то је ништа друго него отимање.✅Сада је време да се грађанима врати оно што им је припадало.

Objavljuje Inđijativa u Srijeda, 10. srpnja 2019.

Ugovor o desetogodišnjem zakupu zemljišta istekao je 5. maja ove godine, a opština planira da ga otkupi i od njega napravi trenažni centar za sve klubove.

Za Inđijativu to nije sporno, ali jeste to što već 10 godina nije pronađena zamena za teren koji je otet od građana.

Bez ikаkvog pаrdonа se može reći dа je teren u Lejаmа otet od grаđаnа. Jer аko je nešto vаmа pripаdаlo, а neko vаm je to oduzeo bez dа vаs je pitаo, to je ništа drugo nego otimаnje. Sаdа je vreme dа se grаđаnimа vrаti ono što im je pripаdаlo“, kaže Strahinja Jovanović, aktivista Inđijative.

Početak gradnje balona

Prema njihovim rečima, najbliži teren nalazi se na više od 1500 metara udaljenosti. Uz to, u Šangaju postoji teren sa jednim košem ali bez reflektora.

Iz ovog udruženja kažu da imaju rešenje za problem nedostatka terena u ovom delu gradu.

Rešenje je u izgradnji novog terena u naselju Šangaj. Ovde ima prostora za tako nešto. Treba napraviti i reflektore, ne bi li građani mogli da se bave sportom i u večernjim satima. Ne treba trošiti reči o tome koliki je značaj sporta za sve nas, a posebno našu decu“, objašnjava Saša Radošević, profesor fizičkog vaspitanja.

(Visited 334 times, 1 visits today)