Inđija smanjila doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta za 80%

mesalica gradiliste

Skupština opštine Inđija donela je odluku o smanjenju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za oko 80%, i to za sve zone.

Razlog za značajno smanjenje doprinosa leži u činjenici da se u Inđiji više od pet godina nije izgradio nijedan stambeni objekat za kolektivno stanovanje, dok je, poređenja radi, u susednoj opštini Stara Pazova za to vreme sagrađeno više od 700 stanova, prenosi sajt te opštine.

Nova cena doprinosa iznosiće 15 EUR po kvadratu za prvu zonu, a u slučaju plaćanja u celosti odobrava se dodatni popust od 30%.

Po rečima predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, opština prethodnih pet godina nije prihodovala ni jedan dinar po osnovu doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, što je bio više nego jasan signal da se nešto mora promeniti.

– Mi se nadamo da će ova odluka podstaći stanogradnju i da ćemo imati svaki dan sve više investitora. Samim tim pokrenuće se cela privreda u našoj opštini, jer svi znamo da građevinarstvo pokreće veliki broj privrednih grana – rekao je Gak.

Koliko je dosadašnja odluka bila suluda, pokazuje primer da je investitor, koji je želeo da sagradi 10 hiljada kvadrata u Inđiji, morao je da plati naknadu u iznosu od 800.000 EUR, dok je za istu kvadraturu u susednoj opštini Stara Pazova plaćao oko 120.000 EUR.

Preuzeto sa: ekapija.com

(Visited 216 times, 1 visits today)