Inđija od septembra renovira odmaralište u Sutomoru – Prvi gosti u aprilu 2019.

Odlukom odbornika Skupštine opštine Inđija već polovinom narednog meseca počeće rekonstrukcija i dogradnja dečijeg odmarališta u Sutomoru, u vlasništvu ove sremske opštine. Objekat je u veoma lošem stanju i poslednjih godina nije se koristio.

Prema objašnjenju Milana Predojevića, predsednika Skupštine opštine Inđija, objekat u Sutomoru je sada neupotrebljiv.

– U okviru rekonstrukcije imamo priliku da dogradimo taj objekat i dobijemo još nekoliko prostorija i komotan smeštaj dece na letovanju. Rekonstrukcija će nam omogućiti da primamo i posetioce van sezone, tako da će naši građani imati prilike da ga koriste tokom cele godine. Takođe, potrudićemo se da sve naše organizacije, kao što su sportski klubovi i drugi, mogu da koriste ovaj objekat – rekao je Predojević.

Predsednik inđijske opštine Vladimir Gak ističe da je uloženo mnogo napora u pribavljanje dokumentacije kod crnogorske vlasti, odnosno opštine Bar, za rekonstrukciju i dogradnju odmarališta u Sutomoru .

– Konačno smo dobili dokumentaciju i završili potrebnu proceduru tako da se početak radova može očekivati u drugoj polovini septembra. Rekonstrukcija će biti sveobuhvatna, tako da će ovo odmaralište biti mnogo komfornije i lepše nego pre – kaže Gak.

Prema njegovim rečima, radiće se rekonstrukcija instalacija, podova, kupatila, soba, dogradnja objekta.

– Nadam se da će u aprilu naredne godine prve grupe sportista, penzionera, dece ili neki druge kategorije lica iz opštine Inđija već biti u Sutomoru – poručuje Gak.

(Visited 473 times, 1 visits today)