HAOS U KAMENOVOJ Kamioni jure 100 km/h, građani ne mogu na dvorište od prašine, niko ne reaguje

Početak radova na deonici brze pruge kroz Inđiju doneo je mnoge probleme stanovnicima Kamenove ulice, koja se nalazi 20 metara paralelno od trase pruge.

Kako kažu stanovnici za portal Inđijativa, od prašine koju stvaraju kamioni oni ne mogu da sede u sopstvenom dvorištu, niti da otvore prozore svojih kuća.

Takođe, podržavaju radove na izgradnji pruge, ali smatraju da bi izvođač radova mogao da bude malo uredniji.

“Prošle godine izvođač radova je čistio ulicu sa sobom koristeći šmrkove sa vodom. Neka to radi i ovaj. Evo kao što sami vidite, pogledajte šta ostaje na kolovozu. Kada običan auto prođe, digne prašinu. Zamislite kako izgleda kada prolazi kamio od nekoliko desetina tona. Ne možemo prozore da otvaramo, a o sedenju na terasi ilo u dvorištu možemo samo da sanjamo“, kažu oni.

Prema njihovim rečima, dodatan problem je i taj što pojedini bahati vozači voze velikom brzinom.

Pojedini vozači kamiona voze i do 100 kilometara na čas. Ne daj Bože da neko dete istrči na ulicu, on nema šanse da se mogao zaustaviti. Trotoari se nalaze na nekoliko metara od kolovoza. Dobar deo radova odvija se noću. Ceo život spavamo uz zvukove vozova, ali ova buka koju prave kamioni je prevazilazi sve. Ja sam pre neko veče pomislio da je zemljotres. U komšiliku ima mnogo male dece“, objašnjava jedan od stanovnika ulice.

Problemi traju poslednjih nedelju dana, a oni se nadaju da će ih neko uskoro kontaktirati ne bi li se našlo rešenje koje će omogućiti da se radovi nastave, ali uz normalnije uslove za njihov život.

Izvor: Inđijativa

(Visited 532 times, 1 visits today)