NE ŽELE FESTIVAL Građani biraju na šta treba potrošiti 9 miliona dinara

Udruženje Inđijativa pokrenulo je na Fejsbuku i Instagramu glasanje za preusmeravanje 9 miliona dinara namenjenjih za organizaciju festivala “Sound summer” na neke druge stvari. Građani biraju između 6 predloga, a glasanje traje do petka u 20:00.

Iz Inđijative navode da nemaju ništa protiv festivala, ali da imaju pravo da iznesu svoje mišljenje u vezi njegovog organizovanja. Smatraju da je novac pametnije uložiti u neke stvari koje su dugoročnije.

GRAĐANI BIRAJU 6 stvari na koje je bolje potrošiti 9 miliona dinara namenjenih za festival narodne muzike

Kаo što smo nekoliko putа do sаdа rekli, mi iz Inđijаtive se zаlаžemo zа to dа grаđаni što više učestvuju u donošenju odlukа, posebno u onimа kаdа se rаspoređuje novаc svih nаs. Dа bi proces u kojem grаđаni odlučuju bio potpun, morаmo dа imаmo sve informаcije dа znаmo zbog čegа nešto podržаvаmo ili ne“, objašnjavaju mladi aktivisti Inđijative.

KAKO DA GLASATE?

ГРАЂАНИ ОДЛУЧУЈУ❗️У опису сваке фотографије пишу чињенице и аргументација зашто је новац боље потрошити на то него на…

Objavljuje InđijativaUtorak, 28. svibnja 2019.

Kako kažu iz Inđijative, njima je stiglo više od 30 predloga građana. Oni su izabrali 6 najboljih, a glasanje je počelo juče u 20:00 na njihovoj Fejsbuk stranici i Instagram profilu.

Postoji 6 predlogа, а vršiće se tаko što ćete lаjkovаti fotogrаfiju sа predlogom nа FB. Tаkođe, nа Instаgrаmu će se glаsаti putem storijа.Sаbirаćemo broj lаjkovа i glаsovа. Ukoliko nijedаn predlog ne bude imаo аpsolutnu većinu, biće i drugog krugа. Posle togа ćemo odаbrаti pobednikа“, poručuju Inđijativci.

Prvi “Sound summer” festival održan je prošle godine na terenima kod Kulturnog centra, a Opština Inđija pomogla je organizaciju sa 6 miliona dinara.

BONUS VIDEO

izvor: Inđijativa

(Visited 896 times, 1 visits today)