GRAĐANI SE PITAJU Stanovnici okolnih opština biraju projekte za 2020. godinu, da li će to biti omogućeno i Inđinčanima?

Građani Rume imali su mogućnost da izaberu projekte koji će se realizovati u toj opštini u narednoj godini. Biralis u projekte u gradu i u selima. Ukupno je glasalo oko 3.500 ljudi.

Tu mogućnost imaju i druge opštine i gradovi. Sa druge strane, Inđija je tu praksu uvela među prvima početkom ove decenije.

Međutim, u poslednjih nekoliko godina građani Inđije nemaju mogućnost da izaberu projekte na koje će se potrošiti njihov novac.

Po mnogo čemu naša opština je najbolja u Srbiji. Ali u jednoj stvari trenutno zaostajemo – to je mogućnost da građani predlože projekte za narednu godinu. Voleli bismo kada bi nam lokalna samouprava to omogućila. Građani Rume, Šapca i Sremske Mitrovice imaju tu mogućnost. Mi želimo Inđiju u kojoj nijedna važnija odluka ne može da se donese bez učešća građana. Poslednjih decenija u Srbiji odluke donose političke elite, koje pritom ne pitaju građane šta misle. Oni se menjaju, ali sistem u kom su građani izopšteni iz svega ostaje isti. Niko nas ne pita šta želimo “, kaže Strahinja Jovanović iz Inđijative.

(Visited 138 times, 1 visits today)