GRAĐANI RAZOČARANI Pre 20 godina samodoprinosom platili izgradnju kanalizacije, od tada nije urađeno ništa

Građani dela Novosadske ulice (od parka Vašariše do spomenika Milunke Saviće) smatraju da su direktno oštećeni jer su 2000. godine putem samodoprinosa platili kanalizacionu mrežu, ali onda skoro dve decenije posle i dalje ne postoji. Da stvar bude gora,  tokom godine se niz taj put slivaju fekalije iz kanalizacionog otvora koji vodi iz druge ulice.

Na osnovu pismenog izjašnjavanja građana naseljenog mesta Inđija, koje je sprovedeno od 22. aprila do 14. maja 2000. godine, Savet MZ Inđija proglasio je da su građani doneli odluku o uvođenju samodoprinosa za izgradnju kanalizacije.

Samodoprinos plaćali su svi građani Inđije, uključujući i stanovnike već pomenutog dela Novosadske ulice. Međutim, 20 godina posle oni i dalje nisu priključeni na kanalizacionu mrežu.

21. vek, a koristimo septičke jame. Ispada da smo plaćali samodoprinose  ni za šta. Na sve dažbine koje imamo, prinuđeni smo da i da nekoliko puta godišnje plaćamo pražnjenje septičke jame.  Smatramo se evropskim gradom budućnosti, a na 1000 metara od centra grada ljudi koriste septičke jame. Ovim putem pozivamo nadležne da se pozabave ovim problemom, i da nam omoguće ono što smo uredno platili“, kaže nam jedan od građana.

izvor: Inđijativa

(Visited 247 times, 1 visits today)