Goran Zec: Kako sam zavoleo sport i postao fitness trener

“Od malena sam voleo fizičku aktivnost i sport. Nema dana da posle škole ne bih odmah izašao napolje i igrao se raznih igara sa drugarima.” – tako nam svoju priču otkriva današnji sagovornik, Goran Zec, apsolvent Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

– Od kada je počela tvoja zainteresovanost i ljubav prema sportu?

Još od malena. Blizu nam je bila pruga pa smo svaki dan išli preko pruge i istraživali nove predele, pešačili, trčali, pravili baze, igrali fudbal… jednostavno uživali u prirodi. Otuda se i javila neka ljubav prema sportu i treningu pa sam se tako odlučio po završetku srednje škole da upišem Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

– Trenutno završavaš fakultet?

Tako je. Trenutno sam apsolvent i pokušavam da pomognem ljudima da žive zdrav zivot, da se bave fizičkom aktivnošću, jednostavno da se aktiviraju.

– Već 11 godina se veoma uspešno baviš i treniranjem američkog fudbala?

Da, eto već 11 godina treniram američki fudbal u inđijskom klubu američkog fudbala Meridian Inđija Indians. U međuvremenu sam i postao trener mlađih kategorija.

Kako sam počeo da treniram američki fudbal, tako sam i krenuo u teretanu i vremenom zavoleo tegove i shvatio benefite vežbanja sa njima.

– Koliko je teško izboriti se sa predrasudama o tegovima?

Danas svoj rad sa klijentima baziram na radu sa tegovima i osnovnim vežbama ( mrtvo dizanje, čučanj, bench, iskorak, itd). Ljudi imaju dosta predrasuda prema radu sa tegovima, boje se da dižu teško, misle da će ih “ukočiti” u leđima, neki roditelji se plaše da im deca idu u teretanu jer smatraju da će to usporiti njihov rast, ali baš naprotiv rad sa tegovima to pospešuje. Na primer, devojke misle da će se nabildovati pa će ružno izgledati, itd.

Ima mnogo primera zbog kojih ljude ne žele ili se boje da rade sa tegovima.

Ja ih jednostavno preporučujem svima, naravno prvo treba savladati pravilnu tehniku izvođenja vežbi.

Goran Zec indjija

Goran Zec

– Ovim putem želiš i da pozoveš sve zainteresovane ljude da ti se obrate za stručne savete oko treninranja?

Naravno. Ko god želi da se razuveri tih sumnji i ko želi da upozna benefite rada sa tegovovima, može da mi se obrati na telefon 069/ 539 1658.

Hvala puno Gorane na ovom razgovoru. Želimo ti još puno ličnih i poslovnih uspeha, i mnogo novih klijenata!

(Visited 446 times, 1 visits today)