Gak: Žene su stub našeg društva

Predsednik opštine Vladimir Gak  je tokom govora povodom 100 godina oslobađanja Inđije u Prvom svetskom ratu istakao značaj žena za našu državu i naše društvo.

Predsednik opštine Vladimir Gak

Mnogi pitaju kakve to veze Milunka Savić ima sa Inđijom.  Ono što sam rekao na otkrivanju spomenika heroini srpskog naroda, reći ću i sada: Milunka Savić ima najdirektnije veze sa svakom stopom naše zemlje. Ima veze sa svakim od nas, a naročito sa svakom ženom. Ona je primer koliko je žena u Srbiji jaka, odlučna i nepokolebljiva. Drage naše dame, bake, majke, sestre, ćerke, supruge i devojke, vi ste stub porodice, stub Inđije i stub Srbije. I hvala vam na tome“, rekao je Gak.

Tokom svog govora prvi čovek Inđije podsetio je svoje sugrađane na značaj slobode za svakog pojedinca, kao i na heroje koji su pre 100 godina žrtvovali svoje živote da bismo mi živeli slobodni i u miru.

U proslavi povodom oslobađanja Inđije u Velikom ratu učestvovali su pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i više od hiljadu naših sugrađana.

 

(Visited 121 times, 1 visits today)