Gak se zahvalio roditeljima na strpljenju, evo kada počinje gradnja novog vrtića

Predsednik opštine Vladimir Gak zahvalio se na strpljenju svim roditeljima čija deca su na listi čekanja za upis u vrtić i najavio završetak novog vrtića do kraja jeseni.

Ako sve bude kako treba, za nešto više od mesec dana, kada bude završena javna nabavka krenuće izgradnja vrtića. Najkasnije u ponedeljak donećemo odluku o pokretanju postupka. Nadamo se da ćemo stići do septembra, ne bi li stekli uslove da nijedn dete ne bude na listi čekanja. Zaista sam zahvalan roditeljima što imaju strpljenja i razumevanja. Nismo bili u mogućnosti da vrtić napravimo pre dve godine, ali sada smo oporavili budžet i imamo sredstva“, objašnjava Gak, dodajući da je Inđija u ovom momentu veliko gradilište.

LEGENDARNI SIPI – izveo je stotine dece na pravi put, a neki od njih napravili su velike fudbalske karijere

Pre nekoliko meseci, Gak je u emisiji Tema na Sremskoj televiziji najavio da će nakon izgradnje novog vrtića, ova usluga biti besplatna svim građanima.

Vrtić će biti završen sledeće godine, i od tog trenutka kada svako dete bude imalo mesto u vrtiću, boravak u njemu za svu decu na teritoriji naše opštine biće besplatan. Dokle god bude ovakav privredni ambijent to će biti tako. Naši sugrađani to zaslužuju jer vredno i marljivo rade, i mi ćemo im omogućiti da budu bezbrižni“, poručio je tada Gak .

GORAN ZEC – ostvario životni san i postao šampion najjače lige u Evropi

Opština Inđija uvela je od ove godine mogućnost elektronskog prijavljivanja za upis dece u vrtić. U prvim danima konkursa, Inđija je po broju nadmašila sve ostale opštine, uključujuči i gradove Beograd i Novi Sad.

(Visited 761 times, 1 visits today)