Gak: Građani s pravom bili uznemireni, iskoristićemo sva zakonska sredstva jer su lipe posečene smišljeno

Predsednik opštine Vladimir Gak najoštrije je osudio seču zdravih stabala lipe na šetalištu, i najavio da će lokalna samouprava iskoristiti sva moguća zakonska sredstva ne bi li počinioci bili kažnjeni.

On je istakao ni da 10 dana posle ne može da razume kako neko uopšte može da pomisli da uradi tako nešto.

Koliko god su naši sugrađani bili uznemireni moram da kažem da sam ja bio još više uznemiren iz nekoliko razloga. Najpre, ne mogu da razumem da neko sebi dozvoli toliki stepen bahatosti da izađe na šetalište i poseče lipe koje su stare i više od 40 godina zato što njemu u tom trenutku smetaju. To je urađeno na smišljeno na bahat i bezobziran način, jer je urađeno za 1. maj koji je neradan dan  kada nema inspekcije i komunalnih službi na terenu“, kazao je Gak.

Odeljenje za inspekcijske poslove donelo je rešenje kojem se nalogodavcu nalaže da do 20. maja presadi dve lipe visine 10 metara. Ukoliko to ne učini, to će uraditi Komunalac o njegovom trošku.

Ne može se neko praviti lud i uništavati javnu imovinu svih nas. Isto tako je mogao da skloni spomenik, odnese klupe ili sat u centru. Što se nas tiče ovaj slučaj neće proći nekažnjeno. Iskoristićemo sva zakonska sredstva, od prekršajnih i krivičnih prijava, naknade štete i svega ostalog. Nadamo se da je ovo prvi i poslednji ovakav slučaj i da se niko više neće usuditi na uništavanje“, zaključuje Gak.

Prema procenama, kompletno presađivanje dva odrasla stabla lipe koštaće oko 2 miliona dinara.

(Visited 1,254 times, 1 visits today)