Filipović: Kako neko ko je dužan 20 miliona evra, dobije saglasnost da se zaduži još 4 miliona?

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Petar Filipović rekao je da je neistina to što je sadašnji prvi čovek opštine Vladimir Gak rekao da su dolaskom 2016. godine na vlast nasledili ogromna dugovanja.

Prema Gakovim rečima, dugovi koji su pravljeni od 2000. godine i danas opterećuju opštinski budžet.

Filipović kaže da ne želi da komentariše ovakve izjave, pozivajući Gaka da se pojavi na sudu povodom tužbe protiv njega i dnevnog lista Informer. Takođe, Filipović poziva i novinare da istraže da li je tačno da je ostavio dugove.

Kako je moguće da neko ko je dužan 20 miliona evra, dobije saglasnost ministarstva finansija da se zaduži 500 miliona dinara za asfaltiranne jednom, pa kasnije još 100 miliona za druge namene, i da li je to zakonski moguce“, pita se Filipović, i dodaje:

Možete i da se vratite u 2016. imate čitav niz izjava dotičnog na internetu o dugovima Doma zdravlja pa je krenuo sa 200 miliona, a sad stigao na 400…Ali kao sto i sam kaže, koga to zanima, ljudi vole da slušaju laži“, zaključuje on.

Petar Filipović bio je predsednik opštine Inđija od 2012. do 2016. godine, a nakon toga bio je lider opozicije u lokalnom parlamentu, sve do bojkota te institucije 2019. godine.

(Visited 1,287 times, 1 visits today)