Filipović: Građani sve lošije žive

Šef odborničke grupe “Zato što volim Inđiju” Petar Filipović rekao je da je potrebno da u budžetu za 2019. godinu bude više sredstava za socijalna davanja.

Petar Filipović

“Moramo da izdvojimo više sredstava za socijalno ugrožene, ljudi sve lošije i lošije žive, sigurno treba naći novac za podsticaj male i srednje privrede. Do sada su samo stranci dobijali podsticaje. Treba nastaviti podršku poljoprivredi. Takođe, mora da se radi i na popravci bezbednosti. Mi smo započeli projekat video nadzora, ali mi se čini da slabo ide“, poručuje Filipović.

Lider opozicije u Inđiji je na prošloj sednici lokalnog parlamenta postavio 15 odborničkih pitanja.

Postaviću nekih 15ak pitanjau ime građana. Što se tiče budžeta, sigurno ćemo imati neke predloge za izmenu budžeta.  Ono što ja ne vidim je da postoji određena javna rasprava koja je zakonski predviđena. Za vreme prethodnih vlasti postojale su javne rasprave u vidu obilaska mesnih zajednica.  U roku od četiri godine za vreme mog mandata, postojale su dve ankete. Išlo se od kuće do kuće i pitali smo građane šta je ono što oni žele, to sada ne vidim“, objašnjava Filipović, i dodaje da su se obistinile njegove prognoze da je ovogodišnji budžet bio nerelan jer će njegovo izvršenje početkom novembra bilo 30%.


Izvor: indjijativa.rs

(Visited 590 times, 1 visits today)