Festival evropskog filma 2017 u Inđiji

Ritam Inđije portal grada Indjije indjija Festival evropskog filma 2017 u Inđiji

Šesti Festival evropskog filma, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i Eu info centra i u saradnji sa ambasadama zemalja članica Eu, održan je ove godine po šesti put u Srbiji i to u Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Negotinu i Šapcu, dok će jesenji deo festivala biti organizovan u Beogradu.

I publika u Inđiji imaće prilike da pogleda filmove sa ovogodišnjeg izdanja festivala. Lokalni partneri su: Udruženje Kulturi s ljubavlju, Poslovno obrazovni centar Inđije, Kancelarija za mlade opštine Inđija i Udruženje likovnih umetnika Inđije, čiji će članovi održati likovnu radionicu na temu motiva iz Evrope namenjenu inđijskim učenicima.

Festival će biti održan 20, 21. i 22. oktobra u prostorijama Poslovno obrazovnog centra (Tq City).

Festival će otvoriti 20. oktobra (petak) u 21 čas švedski film „Stokholmske priče“. Za subotu (21. oktobar) planirane su dve projekcije: u 19.30 bugarski dokumentarac „Hod po vatri“ i 21.00 grčka drama „Tišina“. I treće večeri festivala (22. oktobar, nedelja) na repertoaru su dva filmska ostvarenja: portugalski film „Smrt Karlosa Gardela“ i belgijska romansirana drama „Let kući“.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Detaljnije o Festivalu evropskog filma 2017 u Inđiji možete pročitati ovde.

(Visited 135 times, 1 visits today)