Fašizam se ne sme ponoviti: Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Izvor: pazovaindjijavesti.com

I u Inđiji je juče obeležan Dan pobede nad fašizmom tj dan kada je pre 73 godine završen Drugi Svetski rat. Opštinska organizacija SUBNOR-a je i ove godine organizovala bogat program kojem su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i Ruske federacije, nakon čega su položeni venci u centru grada.

Evropa je juče slavila na veliko – od Moskve preko svih evropskih prestonica, ali i na lokalu. Udruženja boraca tradicionalno su obeležila Dan pobede nad fašizmom. Opština Inđija decenijama je domaćin svim boračkim skupovima. Tako je i ove godine, a predsednik opštine Vladimir Gak podsetio je da su to značajni datumi za naš narod.

Svečanost povodom Dana pobede organizovao je inđijski odbor SUBNOR-a, u prisustvu prvog sekretara ambasade Ruske Federacije i predstavnika lokalne samouprave. Svečanost u zgradi opštine uveličali su đaci OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije.

Nakon svečanosti u zgradi Opštine Inđija traduicionalno su položeni i venci na spomenik Podunavsko-partizanskom odredu u centru grada.

SPOMENIK MILUNKI SAVIĆ

Kako je istakao prvi čovek opštine, ovo je godina značajnog jubileja 100 godina od završetka Velikog rata i u skladu sa tim lokalna samouprava će postaviti spomenik najpoznatijoj heroini Milunki Savić. Spomenik će se nalaziti u lejama, a kako je poručio predsednik spomenik će svečano biti otvoren za Vidovdan 28.juna. Na pomenutom mestu će se nalaziti trg sa klupama i javnom rasvetom, a svi posetioci će ovde moći da odaju počast najpoznatijoj ženi-borcu u srpskoj istoriji.

(Visited 141 times, 1 visits today)