„Farmina“ je nabavila novi filter čime će se znatno smanjiti neprijatni mirisi u Inđiji!

Ritam Inđije portal grada Indjije indjija farmina indjija

Kako su saopštili nadležni iz Odeljenja za inspekcijske poslove u Inđiji, fabrika „Farmina“ je nabavila novi filter, čime će se znatno smanjiti neprijatni mirisi u Inđiji.

-Na osnovu obavezujućeg zaključka predsednika opštine na “Sistemu” inspektor za zaštitu životne sredine 48 redovno kontroliše rad filtera za spaljivanje otpadnih gasova firme „Farmina pet foods“ ističe Branislav Mazinjanin, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove i ističe:

-Na osnovu informacija koje smo dobili od direktora pomenute firme u Inđiji, instaliran je novi filter koju predstavlja novu tehnologiju u odnosu na one koje su do sada koristili.

-Na novi filter su povezana oba industrijska pogona, za proizvodnju granulirane hrane za kućne ljubimce i za konzervisanu hranu naglašava načelnik i kaže da je filter u režimu probnog rada, a očekuje se da će za sedam dana biti u režimu stalnog rada.

-Imamo informacije od uprave firme da će neprijatni mirisi biti smanjeni, a prema zvaničnim izveštajima i podacima štetne emisije nema.

Na osnovu svih izveštaja koje nam dostavljaju, a koje dobijaju od referentne ustanove, izduvni gasovi ne prelaze granične vrednosti, te štetnih uticaja nema. Jedino neprijatni mirisi, koji će nakon probnog rada filtera biti značajno smanjeni naglašava načelnik.

Preuzeto sa: pazovaindjijavesti.com

(Visited 347 times, 1 visits today)