ELEKTRONSKA PRIJAVA ZA UPIS U VRTIĆ “Prezadovoljna sam, ne moram da uzimam slobodan dan i čekam u redu”

Od prvog aprila predškolska ustanova “Boško Buha” uvela je mogućnost elektronskog prijavljivanja za upis dece u vrtić. Više o trećine prijava stiglo ovim putem.

Tu mogućnost iskoristila je i Dragana, majka četvorogodišnjeg deteta. Prema njenim rečima, pored uštede vremena, više nema ni stresa zbog gomile papira.

Verujem da se većina ljudi ježi kada mora da predaje razne papire i uvek postoji šansa da vas sačeka ono “fali vam jedan papir”. Iskreno, bila sam malo skeptična prema ovome, ali rekoh ajde da pokušam. Registrovala sam se preko e-uprave, ispratila sve korake, i na kraju je sve ispalo u redu. Sad čekam rezultate konkursa“, kaže nam Dragana, koja se nada da će upisati dete u vrtić jer bi to olakšalo dosta njoj i njenom suprutu.

foto: indjija.net

Dragana ističe da je sve uradila za manje od 20 minuta.

Sećam se pre, te idi vamo, te idi tamo, plus gomila papira koju vučem za sobom. Koliko se puta desi da taman dođem na red, a ono pauza za doručak. Čula sam od još nekih koleginica da su i one decu prijavile elektronskim putem. Sve smo zadovoljne. Naša zemlja je takva da za mnoge stvari morate da tražite slobodan dan da biste ih obavili“, objašnjava Dragana.

Elektronska prijava za upis u vrtić traje do 15. aprila, a tokom prve nedelje oko 40% prijava bilo je ovim putem.

REAKCIJA PREMIJERKE Brnabić ponovo pohvalila Inđiju zbog stvari koje nema nijedna opština u Srbiji

Upravo je zbog toga premijerka Ana Brnabić pohvalila lokalnu samoupravu jer nijedna druga opština nema ni približno dobar rezultat kada je digilitalizacija u pitanju.

(Visited 226 times, 1 visits today)