Dveri u Inđiji proslavile devet godina postojanja

Pokret Dveri proslavio je 9 godina postojanja u Inđiji, a tim povodom izdali su saopštenje koje prenosimo u celosti.“Tačno pre devet godina, na Vidovdan 2011. je sa radom počela kancelarija Dveri u Inđiji. Uz nesebičnu pomoć ranije formiranog pazovačkog odbora Dveri i dobrotvora iz Inđije, osnovna ideja Dveri o porodičnoj i nacionalno osvešćenoj Srbiji koja se oslanja na sopstvene ekonomske resurse i čuva svoja prirodna blaga, je od tada u kontinuitetu predstavljana građanima Inđije, a zajedničkim snagama i u čitavom Sremu.

Narodni poslanik Marija Janjušević je te 2011. osnovala i prvi opštinski odbor, preuzeo je Zoran Mrkšić, a nakon toga je godinama svoj lični pečat ovoj borbi dala Milica Borović, čija je porodica prognana sa stotinama hiljada drugih iz Krajine, najpre na Kosovo i Metohiju. U novijoj istoriji razvoja Srpskog pokreta Dveri, odgovornost za vođenje lokalne politike preuzeo je Bojan Grgurević i naposletku, današnji predsednik OO Dveri Inđija Svetlana Ćuskić. Najveću vrednost ovog odbora pored nabrojanih, čine i članovi koji su od 2011. do danas ostali verni ideji Dveri i zajednički odoleli svim iskušenjima. Zajednički su ostvarili mnogobrojne humanitarne akcije i obeležili velike praznike i datume iz srpskog postojanja, među kojima se može izdvojiti pomoć poplavljenima u Obrenovcu, pomoć porodicama i deci bez roditeljskog staranja u vreme Pravoslavne Nove godine i Dana porodice.

Opštinski odbor Dveri Inđija ovom prilikom zahvaljuje svim svojim članovima koji su u proteklom periodu da li svoj lični doprinos očuvanju i širenju ideje Dveri i borbe za bolju i pristojniju Srbiju. U desetoj godini postojanja i rada Dveri Inđija, a 21-oj godini postojanja Srpskog pokreta Dveri, predstoje nam nove prepreke, ali i nove mogućnosti za učvršćivanje naše politike. Svojim građanima dugujemo doslednost, odgovornost i nastojaćemo da ih ni ubuduće ne razočaramo, već da opravdamo poverenje i očekivanja. Dosadašnja stabilnost i istrajnost u radu su nam zalog za buduće dane i izazove.”

(Visited 488 times, 1 visits today)